Rijst met makreel, paprika en een beetje pit

Thuis probeer ik iedere week opnieuw een gevarieerd menu voor mij en mijn mannen neer te zetten en dat gaat ons best goed af. Alleen al door minder vlees te eten en dit af te wisselen met vegetarische en visgerechten is de eerste stap naar meer variatie gezet. En deze rijst met makreel, paprika en een beetje pit past heel goed binnen ons menu!

Variëren kan ook heel goed als je minder tijd hebt om te koken en de voorraadkast is daarbij mijn grootste vriend. Een van de producten die je daar altijd in kunt vinden is duurzame, kwalitatieve vis uit blik. Denk bijvoorbeeld aan sardines, makreel en ansjovis. Die kun je namelijk zo verwerken in zowel koude als warme gerechten en is goed van smaak.

Zo maakte ik onlangs deze rijst met makreel en paprika met MSC makreel uit blik. Binnen 25 minuten stond er een heerlijk en voedzaam gerecht op tafel waar ik en mijn mannen heerlijk van hebben gesmuld.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 400 gr zilvervliesrijst
  • 1 ui, grofgehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zonnebloemolie
  • zout
  • 2 zoete puntpaprika’s, in kleine stukjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 trostomaat, in kleine stukjes
  • ½ tl pimentpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 blikjes / 375 gr MSC makreelfilets in zonnebloemolie
  • 4 el ketchup
  • sriracha of sambal
  • 4 takjes selderij of platte peterselie, fijngehakt

Wat je gaat doen voor de rijst met makreel

Bereidingstijd: 25 minuten

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig in 1 el olie met een snuf zout. Voeg de paprika toe en bak deze 1 minuut mee. Roer de tomatenpuree, tomaat, piment en paprikapoeder erdoor en bak nog 1 minuut.

  3. Schep de makreel, ketchup en zilvervliesrijst erdoor en roerbak nog een paar minuten.

  4. Breng op smaak met sriracha of sambal of zet de fles op tafel als er kleine kinderen mee eten. Garneer met selderij of platte peterselie en serveer.

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca