Risotto met kipgehaktballetjes en dragon

Zelfs als je in de kroeg staat, kun je geïnspireerd raken voor nieuwe recepturen. Zo stond ik laatst aan de bar (een feest dat tegenwoordig nog slechts halfjaarlijks plaatsvindt) en leuke Bas, onze barman, was een heel verhaal aan het vertellen over het weekend. Zijn verhaal ben ik inmiddels kwijt, …

Zelfs als je in de kroeg staat, kun je geïnspireerd raken voor nieuwe recepturen. Zo stond ik laatst aan de bar (een feest dat tegenwoordig nog slechts halfjaarlijks plaatsvindt) en leuke Bas, onze barman, was een heel verhaal aan het vertellen over het weekend. Zijn verhaal ben ik inmiddels kwijt, maar de woorden risotto, kipgehakt en dragon bleven in mijn gedachten dwarrelen. Zo ook de volgende dag en nog lang nadat de kater alweer was verdreven.

Op een avond was het zover. Ik had kip, risotto en verse dragon in huis. Het water liep al in mijn mond bij het idee van het eindresultaat en ik ging aan de slag met mijn versie van de risotto met kipgehaktballetjes en dragon.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 teentje knoflook
– 300gr kipgehakt
– peper en zout
– 1 ei
– 2el paneermeel of fijngemalen oud wit brood
– 1/2el gehakte dragon
– 1/2tl citroenrasp
– 1 ui
– olijfolie
– 250gr paddenstoelenmix (naar keuze)
– 400gr risottorijst (bijvoorbeeld arborio)
– droge witte wijn
– 1,5 liter warme kippenbouillon
– roomboter
– 100gr geraspte Parmezaanse kaas
– om te serveren: geraspte citroenschil, gehakte dragon en zwarte peper

Risotto_met_kipgehaktballetjes_en_dragon_2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 50-60 minuten

Hak de knoflook fijn en meng met het kipgehakt, ei, paneermeel, dragon en citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles met je handen goed door elkaar en rol er kleine balletjes van. Deze kun je vervolgens in een koekenpan bakken of garen in de oven (ongeveer 12-15 minuten op 190 graden). Houd de balletjes warm nadat ze gegaard zijn.

Snipper de ui fijn en verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote hoge pan. Ga nu de risotto maken, in dit artikel lees je exact hoe je de perfecte risotto maakt. De paddenstoelen hak je grof en die voeg je zo’n 10 minuten voordat de risotto gereed is toe. Als de risotto klaar is, schep je een klontje boter erdoor en ongeveer 50 gram Parmezaanse kaas. Even doorroeren en nog een paar minuten met het vuur uit en de deksel op de pan laten staan.

Serveer je risotto met kipgehaktballetjes en strooi daar Parmezaanse kaas, wat gehakte dragon, een vleugje geraspte citroenschil en een snuf gemalen zwarte peper over.

P.S. de foto maakte ik de ‘day after’ en toen zag mijn risotto er lang zo romig niet meer uit. Tenminste, niet romig genoeg naar mijn zin. Maar als je ‘m maakt volgens mijn aanwijzingen komt het echt helemaal goed. Beloofd 🙂

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca