Risotto met spinazie, burrata en paddenstoelen

Mijn oudste van 7 houdt echt niet van paddenstoelen. Maar ik wel. Hij hoeft ze daarom niet te eten, die afspraak hebben we met elkaar gemaakt. Maar ik eet ze dus wel en dat maakt me creatiever in de keuken. Zoals bijvoorbeeld in dit zalige recept voor risotto met spinazie, …

Mijn oudste van 7 houdt echt niet van paddenstoelen. Maar ik wel. Hij hoeft ze daarom niet te eten, die afspraak hebben we met elkaar gemaakt. Maar ik eet ze dus wel en dat maakt me creatiever in de keuken. Zoals bijvoorbeeld in dit zalige recept voor risotto met spinazie, burrata en paddenstoelen. Ik heb ze niet door de risotto gedaan, maar apart gebakken met tijm en dat bleek een gouden zet. Heerlijk als garnituur op de risotto en voor de paddenstoelenhaters kun je ze eventueel achterwege houden. Daar worden de paddenstoelenliefhebbers dan weer blij van, want die hebben meer.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • boter
  • 300 gr risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 100 ml witte wijn
  • 1 l hete bouillon (groente of bospaddenstoelen)
  • 200 gr spinazie, fijngehakt
  • 200 gr paddenstoelenmix, grofgehakt
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 3 takjes tijm, blaadjes afgeritst
  • 1 bol burrata, in vieren

Wat je gaat doen

Bereiding: 45 minuten

1. Zet een grote (soep)pan op het vuur. Fruit de ui een paar minuten in een klontje boter op laag vuur. Deze moet glazig worden, maar niet verkleuren. Schep de risottorijst erdoor en bak 2 minuten mee terwijl je blijft roeren. Schenk de witte wijn erbij en roer tot de wijn bijna is verdampt.

Tip: de wijn hoeft er niet door, het kan ook alleen met bouillon.

2. Schep een aantal soeplepels van de bouillon in de pan. Blijf geregeld roeren in het begin. Zodra de bouillon bijna is verdampt, schenk je er weer een soeplepel bij. Dit blijf je herhalen tot de rijst beetgaar gaar is. Roer 5 minuten voor tijd de fijngehakte spinazie erdoor.

3. Zet in de tussentijd een koekenpan op het vuur met een klontje boter en bak hier de paddenstoelen in tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout, peper en tijm.

4. Als de risotto klaar is zet je het vuur uit roer je een paar klontjes boter erdoor en een snuf zwarte peper. Zet de deksel op de pan en laat 2 minuten rusten.

5. Serveer de risotto op borden, schep een kwart van de burrata erop en garneer met de paddenstoelen.

Tip: Je kunt de burrata ook in stukjes door de risotto in de pan roeren. Ik deed dit met de restjes na de fotografie en dat smaakte heerlijk. Daar wordt de risotto nóg romiger van.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)