Risotto van quinoa met Hollandse garnalen

Laat ik quinoa nou lekker vinden. En dat het gezond is, is heel mooi meegenomen. En laat ik nou erg van risotto houden. En laat ik nou ook een tijdje geleden een overheerlijke risotto met aal, bleekselderij en gezouten citroen gegeten hebben bij Ron Gastrobar in Amsterdam. Ik hoop dat …

Laat ik quinoa nou lekker vinden. En dat het gezond is, is heel mooi meegenomen. En laat ik nou erg van risotto houden. En laat ik nou ook een tijdje geleden een overheerlijke risotto met aal, bleekselderij en gezouten citroen gegeten hebben bij Ron Gastrobar in Amsterdam. Ik hoop dat je mijn gedachten een beetje kunt volgen, want dan weet je hoe ik bij dit gerecht ben gekomen: risotto van quinoa met Hollandse garnalen, bleekselderij en appel.

Ik vroeg me al geruime tijd af of je ook een risotto van quinoa kon maken. En daarmee bedoel ik met dezelfde bereidingswijze. Dus de quinoa even kort aanbakken, afblussen met wijn en langzaam laten garen met bouillon. Dat heb ik dan ook maar uitgeprobeerd. En het resultaat? Een geweldige verrassing, in positieve zin!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 ui
– 1 stengel bleekselderij
– 400gr quinoa
– 1 glas droge witte wijn
– 750ml visbouillon
– 200gr Hollandse garnalen
– 1 friszure appel
– 1 citroen (goed geboend, want je gaat raspen)
– 100gr pecorino
– olijfolie om in te bakken
– gemalen zwarte peper
– zout

Wat je gaat doen

Snipper de ui helemaal fijn. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Spoel de quinoa goed af in een vergiet.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan (die groot genoeg is voor alle ingredienten) en fruit hierin de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de stukjes bleekselderij toe en bak dit nog een minuut mee. Dan volgt de quinoa, bak deze 2 minuten mee terwijl je blijft roeren.

Blus dit af met de witte wijn, blijf geregeld roeren totdat de wijn verdampt is. Dan ga je verder met de risotto techniek. Zet de visbouillon naast de pan en schenk 200ml bouillon bij de quinoa. Laat zachtjes pruttelen terwijl je af en toe roert totdat de bouillon bijna verdampt is. Dan voeg je weer 2 soeplepels bouillon toe en herhaalt dit totdat de quinoa gaar is. Je kunt dit zien doordat er dan een transparant bolletje in de korrels verschijnt. Maar proef vooral ook! De geoefende risotto bereiders zullen merken dat dit sneller gaat dan bij risotto. Ik was ongeveer in een kwartiertje hiermee klaar.

Terwijl de quinoa gaart, schil je de appel en snijd deze in kleine stukjes. Om ze niet te laten verkleuren besprenkel je ze met een beetje citroensap. En je raspt de pecorino.

Als de quinoa bijna gaar is, roer je de Hollandse garnalen en stukjes appel erdoor. Rasp ook een beetje citroen erboven. Als laatste gaat de geraspte pecorino erdoor. Roer dit goed door en laat de kaas smelten en mooi smeuïg worden. Proef het gerecht en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Wat waarschijnlijk niet nodig is door de toevoeging van de pecorino.

Zet het vuur uit en laat de quinoa nog een minuutje rusten met de deksel op de pan.

Ik ben reuze benieuwd wat jullie hiervan vinden! Ik heb mezelf moeten weerhouden om niet drie keer op te scheppen, dat zegt wel genoeg. Enjoy!

Risotto van quinoa met Hollandse garnalen_2

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)