Rode Fernandes ijs

Dit smaakje heb ik niet zelf verzonnen, maar is ingegeven door The Mr. Ik zou namelijk zelf nooit verzinnen om frisdrank in en over mijn ijs te gooien, maar laat dit nou jeugdsentiment voor hem zijn. Dan gaan we het toch gewoon maken. En ik moet eerlijk zeggen, was bijzonder …

Dit smaakje heb ik niet zelf verzonnen, maar is ingegeven door The Mr. Ik zou namelijk zelf nooit verzinnen om frisdrank in en over mijn ijs te gooien, maar laat dit nou jeugdsentiment voor hem zijn. Dan gaan we het toch gewoon maken. En ik moet eerlijk zeggen, was bijzonder lekker 🙂

Wat je nodig hebt:
3 eidooiers van scharreleieren
100gr witte basterdsuiker
10gr vanille suiker
250ml volle melk
200ml slagroom
100ml rode Cherry Bouquet Fernandes (en nog wat extra voor het serveren)

Wat je gaat doen:
Klop de eidooiers, suiker en vanillesuiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg al roerende de melk toe. Voeg als laatste 100ml rode Fernandes al roerende toe. 

Klop de slagroom bijna stijf en voeg deze toe aan het andere mengsel. Roer goed door totdat alles goed vermengd is. 

Zet het mengsel 40-50 minuten in de ijsmachine. Als je geen ijsmachine hebt, zet het dan in een bak in de diepvries. De eerste 4 uur moet je het dan wel regelmatig (ieder half uur) goed doorroeren. 

Sprenkel nog wat Fernandes over het ijs voordat je het gaat serveren, dat maakt het helemaal af 🙂

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)