5 van 1 stem

Rösti met truffel uit de KitchenAid Foodprocessor

30 minuten
Bijgerecht
Vegetarisch

Samenwerking – Herinneringen zijn voor mij enorm bepalend geweest voor mijn smaakontwikkeling. Ik kan me de eerste keer van bijvoorbeeld pure vanille, echte wasabi en verse krab nog levendig voor de geest halen in mijn smaakherinnering. Niet alleen door de smaak, maar ook door geur, textuur en de setting waarin …

Samenwerking – Herinneringen zijn voor mij enorm bepalend geweest voor mijn smaakontwikkeling. Ik kan me de eerste keer van bijvoorbeeld pure vanille, echte wasabi en verse krab nog levendig voor de geest halen in mijn smaakherinnering. Niet alleen door de smaak, maar ook door geur, textuur en de setting waarin ik me op dat moment bevond.

Mijn liefde voor truffel én KitchenAid

Zo ook mijn herinnering aan de eerste keer dat ik echte truffel proefde. Geen olie waar kunstmatige truffel aan was toegevoegd of uitgedroogde zwarte truffelplakjes. Nee, echte verse truffel in Italië die net uit de grond was gehaald. Waar een pasta van werd gemaakt met veel Parmigiano. Voorafgaand aan dat memorabele moment vond ik truffel niets, daarna werd ik er verliefd op. En besloot ik dat ik liever sporadisch het echte werk wilde eten, in plaats van regelmatig een slap aftreksel.

Tegenwoordig maak ik ook heel veel nieuwe smaakherinneringen in mijn eigen keuken. Zoals velen van jullie weten woon (en werk) ik sinds 3,5 jaar in mijn eigen KitchenAid keuken. Iedere dag is het weer een feest om ’s ochtends mijn keuken in te lopen. En een nog groter feest is het om er iedere dag in te mogen koken. Mijn inductiekookplaat en ovens worden dagelijks gebruikt en er is nog geen dag geweest dat ik er niet gelukkig mee was. Alle herinneringen deel ik hier op mijn blog in de vorm van recepten. En geloof me, alleen als ik (of mijn mannen) een mooie herinnering heb aan een gerecht komt deze pas online. Zodat ik zeker weet dat jullie er net zo van gaan genieten.

Inmiddels ben ik ook trots bezitter van een aantal keukenmachines, die ik regelmatig mocht uitproberen van KitchenAid. Ja, ik heb ook andere merken getest, maar nu weet ik het zeker. Ik ben gewoon een KitchenAid liefhebber en kan er perfect mee werken. Daarom zien jullie vrijwel nooit meer reviews van andere merken op mijn blog. Ik kan en wil niet iets schrijven over een ander merk als ik daar minder blij van word. Trots was ik dan ook toen KitchenAid me onlangs vroeg of ik een van hun ambassadeurs wilde worden en niet zonder reden. Want volgend jaar bestaat KitchenAid gewoon al 100 jaar! Een prachtig moment om met elkaar herinneringen te delen. Aan het koken, proeven en genieten met elkaar.

Vandaag begin ik daarmee en heb een recept gemaakt vanuit mijn eerste herinnering aan de smaak van truffel. Ik combineerde die smaak met aardappel en bereidde een heel mooi bijgerecht voor de kerstdagen. Zelfgemaakte rösti met truffel waarvoor ik de nieuwste KitchenAid Foodprocessor heb gebruikt.

KitchenAid Foodprocessor: van mini naar iets groter

Ik ben al jaren groot fan van de KitchenAid Mini Foodprocessor. Deze kleine krachtpatser is perfect voor het hakken van onder andere uien en knoflook, noten en het maken van pesto’s en spreads. Maar het woord ‘mini’ zegt het al een beetje, voor het grote werk is deze minder geschikt.

Wil je bijvoorbeeld grote hoeveelheden groenten hakken, soepen pureren of koekjes hakken voor taartbodems dan wordt allemaal wat spannender. Regelmatig deed ik dit dan ook in delen, maar dat is niet ideaal. Ik wilde ook niet een grote foodprocessor op mijn aanrecht zetten dus ik bleef het doen zoals ik gewend was. In delen of met een handrasp.

De KitchenAid 1,7 liter Foodprocessor: de perfecte middenweg!

Maar nu is dan eindelijk het verlossende antwoord gekomen op mijn uitdaging, want sinds kort heeft KitchenAid een foodprocessor op de markt gebracht met een inhoud van 1,7 liter. Compact, krachtig, multifunctioneel en heel betaalbaar. De prijs bedraagt namelijk slechts € 129,- en dat vind ik zeer schappelijk voor alles wat je krijgt. Ik heb uiteraard de foodprocessor uitgebreid getest voor jullie en hieronder lees je er alles over. Het artikel eindigt met het recept van de heerlijke rösti rondjes met truffel.

Wat krijg je en wat doet ‘ie allemaal

Zoals gezegd heeft de foodprocessor een inhoud van 1,7 liter. Met een krachtige motor en 3 snelheden (laag, hoog en pulse) kun je er alle kanten mee op. Zoals snel hakken, wat rustiger raspen of grof hakken met de pulse stand. En voor mij heel belangrijk, het formaat is ideaal om op het aanrecht te zetten én te laten staan. Niet in de laatste plaats omdat ‘ie er ook mooi uitziet.

Wat zit erbij? Bij de foodprocessor krijg je een aantal accessoires, zoals het multifunctionele mes, deegmes, omkeerbare schijf voor medium snijden en raspen en een schijf voor alleen grof snijden. Die accessoires hoef je niet apart op te bergen in een keukenlade, want ze passen namelijk allemaal op elkaar in het apparaat om op te bergen. Super handig!

Makkelijk in gebruik? Het in elkaar zetten is een fluitje van een cent en alle onderdelen kunnen in de vaatwasser. Maar even snel omspoelen is natuurlijk ook een optie.

Wat kun je ermee? Je kunt er fijn en grof mee hakken, pureren, mengen, kneden, raspen en snijden. Van groente, aardappels, kaas, noten, deeg tot het pureren van soepen. De kom sluit goed af en is lekvrij, bij mij ging het heel goed met vloeistoffen.

Maakt ‘ie herrie? Ja, je hoort ‘m als je op de hoogste snelheid zet maar dat is niet vervelend. Gewoon het geluid wat een foodprocessor hoort te maken. Hij staat ook stevig op zijn rubberen pootjes op het aanrecht en gaat niet ‘dansen’ op hoge snelheid. Wel had van mij het snoer wat langer mogen zijn, ik kwam helaas net niet bij het stopcontact op de grond dus daar zit nu een verlengsnoer tussen.

Ben ik er blij mee? Ja, enorm! Ik heb ‘m cadeau gekregen van KitchenAid, maar dat betekent niet dat ik dan automatisch zeg dat ik iets goed vind. De foodprocessor is glansrijk door mijn test gekomen en ik raad ‘m jullie met liefde aan.

Wat kost ‘ie? De consumentenadviesprijs is € 129,95. Ter vergelijking: de mini foodprocessor kost € 79,-, de 2,1 liter € 199,-, de 3,1 liter € 259,- en 4 liter (de hele grote broer) € 539,-.

Tot zover mijn review, we gaan koken!

Ingrediënten

 • 500 gr vastkokende aardappels
 • 1 el truffeltapenade, wel met echte truffel, die vind je hier
 • zout
 • zwarte peper
 • 3 takjes platte peterselie, fijngehakt
 • zonnebloemolie

Aan de slag!

 • Schil de aardappels en halveer ze in de lengte. Rasp ze daarna in sliertjes met de omkeerbare schijf om te raspen.
 • Schep de aardappelrasp over in een vergiet en knijp overtollig vocht uit de aardappel.
 • Meng daarna in een kom met de truffeltapenade, snufje zout, zwarte peper en fijngehakte peterselie. Zorg dat het goed gemengd is, ik doe dat gewoon met mijn handen.
 • Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur met een flinke scheut zonnebloemolie. Ik bedek er echt de hele bodem van de pan mee, want de rösti rondjes moeten niet sudderen, maar echt bakken. Bijna een beetje frituren zodat je een lekker knapperig korstje krijgt.
 • Zet het vuur middelhoog en schep hoopjes aardappel in de pan ter grootte van een volle eetlepel. Druk ze een beetje plat met een spatel en laat ze goudbruin worden in circa 2 minuten per kant. De buitenkant wordt krokant terwijl de binnenkant nog een beetje zacht blijft.
 • Schep de gebakken rösti rondjes uit de pan en laat uitlekken op kamertemperatuur. Ga door met de andere rondjes. Dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
 • Serveer ze direct of warm ze vlak voor het diner nog even op in de oven. Dan worden ze wel iets minder knapperig.

Notities

 • Met dit recept maak je ca. 16 rösti rondjes als bijgerecht.
 • Bereiding: 30 minuten.

Dit is een samenwerking met KitchenAid. Lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer