4 van 3 stemmen

Ruige guacamole in 5 minuten

5 minuten
Smeersel
Makkelijk

Laatst overkwam het me weer. Ik had twee avocado’s gekocht en daarvan hoefde er maar één perfect rijp en groen te zijn. Zelfs na inspectie van het pitje aan de buitenkant had ik niet kunnen vermoeden dat de binnenkant al meerdere kleine, bruine plekjes had. Je raadt het waarschijnlijk al, …

Laatst overkwam het me weer. Ik had twee avocado’s gekocht en daarvan hoefde er maar één perfect rijp en groen te zijn. Zelfs na inspectie van het pitje aan de buitenkant had ik niet kunnen vermoeden dat de binnenkant al meerdere kleine, bruine plekjes had. Je raadt het waarschijnlijk al, maar beide avocado’s hadden er dus geen zin in die dag. Stond ik dan, licht mopperend, en ik hoor mezelf nog zeggen dat ‘ik er dan wel een ruige guacamole van zou maken’.

Maar ja, wat is dat dan, zo’n ruige guacamole? Nou, aangezien ik geen zin meer had om nog langer dan 5 minuten aan de avocado’s te verspillen, was dat ook de tijd die ik besteedde aan het maken van de guacamole ;-). En ik maakte ‘m lekker grof, door de avocado snel met een vork te prakken en te mengen met stukjes rode ui en grof gehakte koriander. De chilivlokken, rode wijnazijn en gerookt zeezout gaven de finishing touch.

En niemand zag ooit meer dat de avocado’s eigenlijk hun beste tijd hadden gehad. Sterker nog, het was misschien wel een van de lekkerste bakjes guacamole die ik in tijden heb gegeten.

Ingrediënten

 • 1 rijpe avocado, groen of met wat bruine plekjes, maakt allemaal niet uit
 • ½ rode ui
 • 4 takjes verse koriander, alleen de blaadjes (vervang door platte peterselie of selderij bij korianderhaat)
 • rode wijnazijn
 • olijfolie extra vergine
 • chilivlokken naar smaak
 • gerookt zeezout
 • optioneel: cherrytomaten en zwarte peper

Aan de slag!

 • Haal het vruchtvlees van de avocado uit de schil en prak grof met een vork. Echte bruine plekjes snijd je wel eerst even weg. Als de avocado echt helemaal bruin is, zou ik 'm niet meer gebruiken.
 • Hak de rode ui en blaadjes koriander tegelijkertijd grof, meng met de geprakte avocado in een kom.
 • Meng er 2 theelepels rode wijnazijn, 1 theelepel olijfolie extra vergine, chilivlokken naar smaak en een snuf gerookt zeezout door. Proef en bepaal of je nog extra azijn of zout nodig hebt.
 • Serveer in een bakje, eventueel met wat partjes cherrytomaat en een snufje zwarte peper.

Notities

 • Met dit recept maak je 1 bakje vol.
 • Bereiding: 5 minuten.

Recept: Francesca, Fotografie: Bo Blitz

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)