Salade met geraspte spruit, blauwe kaas en appel

Doordat je in salades eenvoudig kunt variëren met ingrediënten is het heel makkelijk deze aan te passen naar seizoen. Dan neem je namelijk gewoon wat seizoensproducten bij elkaar, die qua smaken sowieso vaak al goed bij elkaar passen, en dan kan er weinig meer misgaan.

Zo ook met deze salade waarvoor ik spruitjes geraspt hebben, dit vind ik persoonlijk de lekkerste manier om spruitjes te eten doordat de smaak wat subtieler wordt. Daar voegde ik nog wat fourmet d’Ambert aan toe, een milde blauwe kaas die perfect geschikt is voor salades. En tot slot kwamen er nog wat gekarameliseerde appeltjes bij. Dit bij elkaar, gemengd met wat sla, wortelslierten en walnootolie maakten het tot een heerlijke en op en top herfstige salade.

Wat je nodig hebt voor 2 personen als maaltijdsalade

  • 2 appels
  • 15 gr boter
  • 25 gr suiker
  • halve tl kaneel
  • 1 el citroensap
  • 4 bospenen, in slierten
  • 125 gr schoongemaakte spruiten, geraspt
  • 75 gr gemengde salade (bijvoorbeeld eikenblad slamelange)
  • 75 gr blauwe kaas (bijvoorbeeld fourme d’Ambert)
  • walnootolie (kun je er ook uitlaten en vervangen voor walnoten)

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

  1. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Smelt op middelhoog vuur de boter in een koekenpan en voeg hier de appelstukjes, suiker, kaneel en citroensap aan toe. Bak voor ongeveer 5 minuten tot de appeltjes een glanzende bruine kleur krijgen.

  2. Blancheer de wortelslierten en spoel direct af onder koud water.

  3. Meng de sla met de wortelslierten en geraspte spruitjes. Verkruimel de blauwe kaas en verdeel samen met de appelstukjes over de salade. Voeg naar smaak nog wat walnootolie aan het geheel toe.

Houden jullie ook van salades in de herfst en wat zijn jullie favoriete combinaties? Laat het me vooral weten in een reactie.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Salade met geraspte spruit, blauwe kaas en appel”