Salade met komkommer, radijs en ras el hanout

Ik blijf constant op zoek naar makkelijke salade recepten. Omdat ik het liefste een bakje met homemade salade mee naar kantoor neem als lunch. Het lukt niet altijd om het ‘s ochtends te maken, want ik moet er vroeg voor opstaan omdat ik thuis de ‘ochtenddienst’ heb. En dat betekent …

Ik blijf constant op zoek naar makkelijke salade recepten. Omdat ik het liefste een bakje met homemade salade mee naar kantoor neem als lunch.

Het lukt niet altijd om het ‘s ochtends te maken, want ik moet er vroeg voor opstaan omdat ik thuis de ochtenddienst’ heb. En dat betekent hond uitlaten, kindje eten geven, aankleden en naar de crèche brengen en mezelf ook nog wat aandacht geven voordat de werkdag begint. Dus als ik een salade maak voor on the go, dan moet dat me maximaal 10 minuten kosten. 

Met deze salade is dat me weer gelukt! Het is een lekkere frisse salade met een kruidige dressing van Griekse yoghurt. Ik heb ras el hanout gebruikt voor de kruidige smaak. Dit is een typisch Marokkaanse specerijen mengeling dat veel wordt gebruikt in de Noord-Afrikaanse keuken. Ik vind de kruidige geur en smaak heerlijk en gebruik het regelmatig voor bijvoorbeeld stoofpotjes, om gebakken aardappeltjes mee te kruiden of als smaakmaker voor pasteitjes. Letterlijk betekent ras el hanout ‘het beste van de winkel’, omdat alleen de allerbeste specerijen worden gebruikt voor het mengsel. Je kunt ras el hanout ook heel simpel zelf maken, ik zal daar in de toekomst nog een keer het recept voor plaatsen. 

Na deze hommage aan ras el hanout, voelt het wellicht dat de salade echt niet zonder dit mengsel kan. Maar de kans is zeer aanwezig dat je het niet in huis hebt en wellicht ook niet wilt aanschaffen alleen voor een salade. Dat is geen probleem. Laat de ras el hanout dan uit het recept en gebruik alleen de paprikapoeder met peper en zout. De smaak wordt dan minder kruidig en wat frisser.

Wat je nodig hebt voor 2-3 personen:
1 komkommer
1 bosje radijsjes
4el Griekse yoghurt
1tl ras el hanout
1tl paprikapoeder
1tl gembersiroop
2 handen vol verse spinazie
2 takjes peterselie
1 handvol walnoten
versgemalen zwarte peper
zeezout

Wat je gaat doen:
Snijd de komkommer in kwart stukjes en snijd de radijsjes door midden. Maak een dressing van de yoghurt, ras el hanout, paprikapoeder en gembersiroop. Meng dit goed door elkaar en breng nog wat op smaak met peper en zout. Schep daarna de komkommer en radijsje erdoor en schep door elkaar.

Leg wat spinazie op een bord. Als het hele grote bladeren zijn, scheur ze dan een beetje. Leg hier 2 tot 3 eetlepels van het komkommer-radijs mengsel op. 

Strooi er wat gehakte peterselie en walnoten over en je kunt serveren.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer