Salade met linzen, tomaat en pistachenoten

Gisteren maar weer eens de voorraadkast ingedoken in het kader van mijn januari uitdaging en daar kwam ik uit met een blik biologische linzen en een half bakje ongezouten pistachenoten. En daar sta je dan, want wat ga je daarmee doen. Vanochtend zag ik opeens het licht. Vooral ingegeven door tijdgebrek, want ik had nog 5 minuten om een bakje salade voor the Mr. te maken zodat hij dat mee kon nemen naar zijn werk. 

Maar goed, er stond een flesje frambozenazijn uit De Krat me aan te staren op het aanrecht. En daar was het recept…

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
1 blik (bio) linzen 
1/2 bakje cherry of mini roma tomaten
handvol ongezouten pistachenoten
1/2el frambozenazijn (ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat standaard in de koelkast heeft staan, je kunt het ook vervangen door balsamico azijn)
1/2el olijfolie extra vergine
mespunt gemalen chili vlokken (of 2x draaien aan de molen)
zeezout
versgemalen zwarte peper 

Wat je gaat doen:
Spoel de linzen af in een vergiet en laat goed uitlekken. snijd de tomaatjes door midden.

Neem een saladeschaal en doe daar de linzen, tomaten en pistachenoten in. Een scheutje frambozenazijn en olijfolie erbij en breng op smaak met de chili, zout en peper. Even husselen en klaar.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Salade met linzen, tomaat en pistachenoten”

  1. Hallo Fransesca!

    Je bent zeker een inspiratie! Elke dag iets lekkers en gezonds op tafel zetten word een stuk makkelijker nu ik al die recepten van jou gevonden heb 😉 Bedankt en ga zo door!!

  2. Lekker! Ik ben deze maand gestart met jouw Januari uitdaging. Niet alleen de berging maar ook de diepvries moet leeg (voor de nieuwe oogst eraan komt). Ik heb nog linzen staan, gedroogd dat wel maar dat kan een nachtje weken, dus zeker een salade die op mijn lijstje komt!

  3. Hallo!

    Een vraagje; wat zou ik eventueel in plaats van de tomaat kunnen toevoegen?

    Groet, Janneke

Reacties zijn gesloten.