Salade met linzen, tomaat en pistachenoten

Gisteren maar weer eens de voorraadkast ingedoken in het kader van mijn januari uitdaging en daar kwam ik uit met een blik biologische linzen en een half bakje ongezouten pistachenoten. En daar sta je dan, want wat ga je daarmee doen. Vanochtend zag ik opeens het licht. Vooral ingegeven door …

Gisteren maar weer eens de voorraadkast ingedoken in het kader van mijn januari uitdaging en daar kwam ik uit met een blik biologische linzen en een half bakje ongezouten pistachenoten. En daar sta je dan, want wat ga je daarmee doen. Vanochtend zag ik opeens het licht. Vooral ingegeven door tijdgebrek, want ik had nog 5 minuten om een bakje salade voor the Mr. te maken zodat hij dat mee kon nemen naar zijn werk. 

Maar goed, er stond een flesje frambozenazijn uit De Krat me aan te staren op het aanrecht. En daar was het recept…

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
1 blik (bio) linzen 
1/2 bakje cherry of mini roma tomaten
handvol ongezouten pistachenoten
1/2el frambozenazijn (ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat standaard in de koelkast heeft staan, je kunt het ook vervangen door balsamico azijn)
1/2el olijfolie extra vergine
mespunt gemalen chili vlokken (of 2x draaien aan de molen)
zeezout
versgemalen zwarte peper 

Wat je gaat doen:
Spoel de linzen af in een vergiet en laat goed uitlekken. snijd de tomaatjes door midden.

Neem een saladeschaal en doe daar de linzen, tomaten en pistachenoten in. Een scheutje frambozenazijn en olijfolie erbij en breng op smaak met de chili, zout en peper. Even husselen en klaar.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)