Salade met pompoen, boerenkool en burrata

Weleens gehoord van gemasseerde boerenkool? Ik kan me voorstellen dat je daar even gek van opkijkt terwijl je eigenlijk een salade met pompoen verwacht ;-). Maar dat kan dus met wat olie, azijn of in dit geval een vinaigrette. De boerenkool wordt er zacht van, waardoor je het perfect rauw kunt eten en ik vind het zalig. Daarom maakte ik er een winterse salade van met geroosterde flespompoen (daar is alsnog de pompoen!), krokante plakjes knoflook, romige burrata en geschaafde Parmezaanse kaas. Geniet ervan.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

  • 1/2 flespompoen
  • bakolijfolie
  • zout
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 45 ml olijfolie extra vergine
  • 15 ml rode wijnazijn
  • 1 tl dijon mosterd
  • zwarte peper
  • 150 gr verse boerenkool, gesneden
  • 1 bol burrata (mozzarella kan eventueel ook)
  • Parmezaanse kaas
  • serveer er eventueel bij: toast van (volkoren) brood of crostini

Wat je gaat doen voor de salade met pompoen

Bereiding: 40 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Snijd de flespompoen (zonder pitten, maar met schil) in parten. Leg ze op het bakblik met een scheut bakolijfolie, snuf zout en de plakjes knoflook. Meng met je handen door elkaar en verdeel de parten over het bakpapier. Zet circa 25 minuten in de oven (of tot de pompoen helemaal zacht is) en draai de pompoen halverwege om.
  3. Klop een vinaigrette van de olijfolie extra vergine, azijn, mosterd, snuf peper en zout.
  4. Doe de boerenkool in een kom en schenk de vinaigrette erover. Meng door elkaar en masseer de boerenkool tot deze helemaal zacht is geworden.
  5. Verdeel de boerenkool over een schaal en leg daar de plakken pompoen op. Leg de bol burrata in het midden en maal over het geheel wat zwarte peper. Rasp als laatste wat Parmezaanse grof over de salade met pompoen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Deze winterse salade is makkelijk om te maken en geschikt voor elke dag van de week. Een vegetarisch recept en super smaakvol. Ik gebruikte o.a. boerenkool, burrata en pompoen. Een bijzondere combinatie maar echt super lekker! Eet het als lunch of als hoofdgerecht. Kijk voor het recept op mijn website Francesca Kookt. | Burrata salade | gezonde recepten | wat eten we vandaag | salade recepten | vegetarische hoofdgerechten | hoofdgerecht recepten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca