Scrambled eggs met gerookte zalm en avocado

Een klassieke combinatie waarvoor je mij altijd mag wakker maken, het liefst op zondagochtend. Dan heb ik het over scrambled eggs met gerookte zalm en avocado op een geroosterd, beboterd broodje. Na de eerste hap waan je je bijna even in het ontbijtrestaurant na een nachtrust tussen de kraakwitte lakens. Of niet natuurlijk, dat is ook een optie.

Maar lekker blijft het, ongeacht waar je dit ontbijt nuttigt. Of het met je kinderen op de bank, tijdens een feestelijk ontbijt of tussen je eigen kraakwitte lakens in bed is. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 2 personen

 • 2 boterhammen (lekker brood, denk aan zuurdesem)
 • boter
 • 2 eieren (zo vers en vrije uitloop als mogelijk)
 • melk
 • zeezout
 • gemalen zwarte peper
 • ½ avocado, in plakjes
 • 2 grote of 4 kleine plakjes (wilde) gerookte zalm (visboer of bijvoorbeeld de sockeye zalm van FishTales)
 • 4 sprietjes bieslook, fijngehakt

Wat je gaat doen voor de scrambled eggs

Bereiding: 15 minuten

 1. Smeer de boterhammen aan beide kanten licht in met boter (gezouten boter is nog lekkerder). Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de boterhammen (zonder vetstof) om en om goudbruin in de pan. Haal ze eruit en leg op 2 bordjes.
 2. Kluts in de tussentijd je eieren met een klein scheutje melk (max 1 eetlepel), snufje zout en peper in een kom.
 3. Zet de koekenpan weer op het vuur (middelhoog) en smelt een klontje boter. Schenk het geklutste ei in de pan. Laat 10 – 15 seconden met rust en roer daarna rustig door het ei met een spatel. Schep het om vanaf de bodem (zo sramble je het). Laat dan 10 seconden met rust en schep weer om met je spatel. Herhaal dit tot het ei net begint te garen. Het mag nog een beetje glimmen aan de bovenkant, maar niet meer vloeibaar zijn. Zet het vuur gelijk uit, want daarna gaart het nog iets door. Verheel de scrambled eggs over de twee boterhammen.
 4. Leg de plakjes avocado en gerookte zalm over de scrambled eggs en garneer met fijngehakte bieslook. Serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Een klassieke combinatie met ie waarvoor je mij altijd mag wakker maken, het liefst op zondagochtend. Dan heb ik het over scrambled eggs met gerookte zalm en avocado op geroosterd brood. Een perfect ontbijt recept met eieren voor het weekend. En ook nog eens lekker snel klaar. Lees het recept op mijn website Francesca Kookt #francescakookt ontbijt ideeën | recepten met ei | zondagochtend ontbijt

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Scrambled eggs met gerookte zalm en avocado”

Reacties zijn gesloten.