Seizoensfruit oktober

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de …

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de kassen en import is het mogelijk om jaar rond alle producten in de schappen te hebben liggen. Met als consequentie minder seizoensproducten en een hogere prijs.

Maar als je een beetje mee eet met de seizoenen dan eet je veel lokaler en vaak ook gezonder. En je voelt het direct in je portemonnee. En niet geheel onbelangrijk, het is ook lekker! Ik geniet ieder seizoen van de nieuwe producten van het land.

Klik op een van de links hieronder en je ziet direct welke recepten er op Francesca Kookt! staan met dit fruit.

Seizoensfruit oktober

Appel
Banaan
Druiven
Peren/Stoofperen
Kiwi
Mandarijn

Het fruitaanbod is niet groot in oktober, maar daarom niet minder lekker. Een echte Hollandse Elstar appel is zalig. En vergeet vooral de stoofpeertjes niet!

Seizoensfruit oktober_elstar appels_2

Bron hoofdfoto, bron Elstar foto

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer