Sinterklaas ontbijt met havermout

Amandel en speculaaskruiden zijn typische Sinterklaas ingredienten. En afgelopen week bedacht ik me dat die ook perfect combineren met havermout. En jawel, toen was er een nieuw ontbijtje geboren. Een echt Sinterklaas ontbijt waar ook de kruidnoten niet in mogen ontbreken. Wat je nodig hebt voor 2 personen – 400ml …

Amandel en speculaaskruiden zijn typische Sinterklaas ingredienten. En afgelopen week bedacht ik me dat die ook perfect combineren met havermout. En jawel, toen was er een nieuw ontbijtje geboren. Een echt Sinterklaas ontbijt waar ook de kruidnoten niet in mogen ontbreken.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 400ml amandelmelk
– 1tl speculaaskruiden
– 100gr havermout
– 1/2tl amandel extract
– 1/2tl vanille extract
– 8 gedroogde abrikozen
– 1el (vegan) kruidnoten
– 1el amandelen
– 1 banaan
– 1el abrikozenjam (optioneel)

Wat je gaat doen

Breng de amandelmelk met de speculaaskruiden aan de kook in een steelpannetje. Zodra de melk kookt, zet je het vuur lager en voeg je de havermout, amandel en vanille extract toe. Roer goed door en laat 6-8 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de abrikozen in 4en en roer door de havermout. Hak in de tussentijd de kruidnoten en amandelen grof.

Verdeel de havermout over 2 bakjes. Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de havermout. Bestrooi met de gehakte kruidnoten en amandelen en garneer met een toefje abrikozenjam. In mijn geval had ik pompoenjam en dat was amazing door de havermout. Maar dat is lastig verkrijgbaar in Nederland en daarom is abrikozenjam een goed alternatief. Of je laat de jam helemaal achterwege.

Serveer het sinterklaas ontbijt direct.

Sinterklaas ontbijt met havermout_2

Categorie√ęn

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer