Spaghetti met Portugese garnalen

Tijdens onze laatste vakantie in Portugal kregen we op een avond een bakje met garnalen voorgeschoteld. Zo’n Portugees aardewerk bakje met garnalen in tomatensaus met paprika. En daar werd een mandje brood naast gezet. Heel nonchalant, of het allemaal niets voorstelde. We namen een hap en de grond viel weg …

Tijdens onze laatste vakantie in Portugal kregen we op een avond een bakje met garnalen voorgeschoteld. Zo’n Portugees aardewerk bakje met garnalen in tomatensaus met paprika. En daar werd een mandje brood naast gezet. Heel nonchalant, of het allemaal niets voorstelde. We namen een hap en de grond viel weg onder onze voeten. Nou ok, misschien is dat wat overdreven. Maar mensenlief, wat was dat lekker! Perfect gegaarde garnalen, lichtzoete tomatensaus, gesmoorde paprika, uien en bergen met knoflook. En een hintje koriander. Tijdens dezelfde vakantie hebben we dit gerecht nog vaak gegeten en ik ben het zelfs wel eens gaan ‘afhalen’ om ervan te genieten op ons terras in het appartement.

Je zult begrijpen dat ik een lichte uitdaging had toen ik thuis kwam. Die garnalen moesten en zouden ook zo uit mijn pan gaan komen. Na wat ‘trial & error’ is het gelukt! Jullie krijgen dan ook vandaag het recept hiervoor. Ik combineerde ze met spaghetti als volwaardige maaltijd. Maar je mag ze van mij ook zonder pasta maken. Gewoon serveren in een bakje met wat stokbrood erbij en je waant jezelf even in de Algarve.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 pak spaghetti
– 2 uien
– 6 teentjes knoflook
– 1tl gemalen korianderzaad
– 2 paprika’s (groen en rood)
– 400gr grote garnalen (gepeld en schoongemaakt)
– 2 blikken tomatenblokjes
– olijfolie
– zeezout en gemalen zwarte peper

Wat je gaat doen

Kook de spaghetti al dente in een pan met ruim kokend water en een flinke snuf zout. Giet de spaghetti af en bewaar tot later. In de tussentijd snijd je de uien in halve ringen, de knoflook in dunne plakjes en de paprika’s in dunne reepjes.

Neem een grote pan (waar straks ook de spaghetti bij kan) en verhit 2el olijfolie. Fruit hierin op middelhoog vuur de knoflook en ui samen met het korianderzaad, een snufje zout en zwarte peper. Voeg na een minuut of 2 de paprika toe en bak dit nog een minuut mee. Daarna komen de garnalen erbij. Bak deze kort mee totdat ze rondom roze zijn. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en roer alles goed door. Laat dit op zacht vuur circa 10 minuten pruttelen. Proef hierna de saus en breng eventueel nog op smaak met peper en zout en roer er een scheut van je beste extra vergine olijfolie door.

Schep de spaghetti rustig door de saus en zorg dat alles goed gemengd is, laat dit nog even doorwarmen en serveer direct.

Francesca Kookt_spaghetti met Portugese garnalen_2

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)