Wat doe je met brood wat een beetje oud en droog is geworden? Precies, wentelteefjes maken. De oud-Hollandse lekkernij doet het nog altijd goed bij ons thuis en het is zo gedaan. Het originele recept is met wit brood, melk, ei en bruine suiker. Heerlijk, machtig en doen we graag. Maar af en toe een wat meer gezonde versie tussendoor is ook niets mis mee. Zoals deze spelt wentelteefjes met peer en kaneel. Serveer de wentelteefjes en de peer naast elkaar op een groot plateau. Leg een stuk peer op een wentelteefje, druppel daar een beetje ahornsiroop over en neem een hap. Geweldig lekker wakker worden!
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 250ml amandelmelk
– 1 ei
– 1el kokosbloesemsuiker, oerzoet of andere ongeraffineerde suiker
– 1tl kaneel
– 8 sneetjes speltbrood (meer mag natuurlijk ook)
– boter, ghee of kokosolie
– 4 rijpe peren
– om te serveren: kaneel en ahornsiroop
Wat je gaat doen
Klop de amandelmelk, ei, kokosbloesemsuiker en kaneel tot een samenhangend geheel. Schenk in een platte schaal en haal hier de sneetjes speltbrood door aan beide kanten. Leg de sneetjes op een bord en laat 5 minuten intrekken.
Verhit wat vet in een grote koekenpan en bak de sneetjes om en om in de pan (meerdere tegelijk, dan ben je sneller klaar). Doe dit op niet al te hoog vuur, ongeveer 2,5 minuut per kant. In de tussentijd kun je de peren schillen en klokhuis verwijderen. Snijd de peren in lange dunne stukken en leg deze vast klaar op een plateau. Strooi als je klaar bent wat kaneelpoeder over de peer.
Als de wentelteefjes klaar zijn, snijd je ze doormidden. Leg ze naast de peer op het plateau en serveer samen met ahornsiroop. Geniet!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.