Stamppot met witvis, mosterd en dille

Een vegetarische stamppot of een met vlees kennen we allemaal. Maar ook met witvis kun je een heerlijk stamppotje maken. Kies een soort die je zelf lekker vindt en die in het seizoen is. Bijvoorbeeld kabeljauw of koolvis uit de diepvries met ASC/MSC keurmerk. Of ga naar de visboer en …

Een vegetarische stamppot of een met vlees kennen we allemaal. Maar ook met witvis kun je een heerlijk stamppotje maken. Kies een soort die je zelf lekker vindt en die in het seizoen is. Bijvoorbeeld kabeljauw of koolvis uit de diepvries met ASC/MSC keurmerk. Of ga naar de visboer en kies daar een vis uit waarvan je de filets even aanbakt of bereid in de oven.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 kilo kruimige aardappelen
– zout
– 400gr wortel
– 4 visfilets (bijvoorbeeld kabeljauw of koolvis)
– boter
– 1 ui
– 100ml melk
– 2el grove mosterd
– 6 takjes dille
– peper

stamppot-met-witvis-mosterd-en-dille-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 35 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappelen en halveer ze. Breng aan de kook in een pan met water en zout, in circa 20 minuten zijn ze gaar. Voeg de laatste 10 minuten de wortel toe (in stukjes) en kook deze mee totdat ze gaar zijn. Giet daarna af.

Verpak iedere (bevroren) filet in een stukje aluminiumfolie met een klontje boter, peper en zout (behalve de Pangalicious filets, die zijn al gemarineerd). Leg de pakketjes op een bakblik en bak gaar in 20-25 minuten in de oven.

Snipper de ui en fruit deze in een klontje boter. Daarvoor kun je de pan gebruiken waar je de aardappel en wortel in hebt gekookt. Voeg daarna de aardappel en wortel toe, samen met een klontje boter, (warme) melk en de mosterd. Stamp dit grof en schenk eventueel nog extra melk erbij als het nog te compact is.

Als de visfilets klaar zijn, snijd je deze in grove stukken. De dille hak je ook grof. Schep beide met een pollepel door je stamppot. Warm je stamppot met witvis door en breng op smaak met peper en zout.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer