Sticky balsamico kip met risotto

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen, van die glimmende, plakkerige drumsticks. Ik krijg altijd direct zin om mijn tanden erin te zetten. Zelf heb ik ze weleens nagemaakt met honing, maar aangezien ik ook fan ben van balsamico leek het me helemaal fantastisch om ze juist daarmee sticky …

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen, van die glimmende, plakkerige drumsticks. Ik krijg altijd direct zin om mijn tanden erin te zetten. Zelf heb ik ze weleens nagemaakt met honing, maar aangezien ik ook fan ben van balsamico leek het me helemaal fantastisch om ze juist daarmee sticky te maken.

En of dat een goed idee was want de balsamico bleef maar al te graag plakken aan de kip. Doordat je de kip stooft blijft deze ook nog eens heerlijk zacht en mals. De romige risotto erbij maakte het plaatje wat mij betreft compleet. Wat heb ik hier lekker van gegeten (omdat ik nog niet zo goed wist hoe ik die sticky drumsticks voor elkaar ging krijgen, heeft het recept van  RecipeTin Eats mij geholpen, waarvoor dank!).

Wat je nodig hebt voor 4 personen

Voor de balsamico kip

 • 8 drumsticks
 • 250 ml water
 • 120 ml balsamico azijn
 • 80 ml sojasaus
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 2 el bruine suiker
 • 2 tl chilivlokken
 • paar takjes peterselie

Voor de risotto

 • 1 ui, gesnipperd
 • olijfolie
 • 300 gr risotto rijst (arborio of carnaroli)
 • 100 ml witte wijn
 • 1 l hete bouillon (groenten of kip)
 • 2 paprika’s in stukjes (rood/geel)
 • 20 gr boter
 • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
 • zwarte peper

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 45 minuten

 1. Meng de drumsticks met alle ingrediënten voor de kip, behalve de peterselie. Doe deze in een hapjespan die groot genoeg is zodat alle drumsticks naast elkaar kunnen liggen, zet de pan op een middelhoog vuur.
 2. Laat de kip 20 minuten sudderen zonder deksel en keer om de helft de drumsticks om.
 3. Haal na 20 minuten de kip eruit, zet het vuur hoger en laat in zo’n 5 minuten de saus dikker worden. Dit kan erg snel gaan en je wilt niet dat het te dik wordt dus let goed op. Haal de pan van het vuur, rol de drumsticks door de saus en laat het nog heel even staan voor je het serveert. Want ook dan wordt de saus nog wat dikker.
 4. De risotto kun je er tegelijkertijd bij maken, hoe je die het beste kunt maken lees je hier. De paprika’s kun je 10 minuten voor tijd bij de risotto voegen.

Yes, wat ben ik blij dat ik die sticky drumsticks zelf eens gemaakt heb. Heerlijk vind ik ze met de balsamico en de romige risotto erbij!

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)