Stoofperen zonder alcohol

Stoofperen, natuurlijk staan die al op de blog. Om precies te zien, hier staan ze. Maar die zijn gemaakt met alcohol en wat nou als je stoofperen wilt maken zonder alcohol. Om wat voor reden dan ook? Dat probleem is nu opgelost, want ik heb een te gek recept voor …

Stoofperen, natuurlijk staan die al op de blog. Om precies te zien, hier staan ze. Maar die zijn gemaakt met alcohol en wat nou als je stoofperen wilt maken zonder alcohol. Om wat voor reden dan ook? Dat probleem is nu opgelost, want ik heb een te gek recept voor stoofperen zonder alcohol voor jullie vandaag. Ik was eerlijk gezegd verbaasd over het resultaat, want ze zijn overheerlijk.

Stoofperen zonder alcohol_2

Wat je nodig hebt

– 1 kilo stoofperen (Gieser Wildeman of Saint Rémy)
– 1 fles (750ml) zwarte bessensap (check goed of het 100% puur sap is, zonder toegevoegde suikers)
– 50gr kokosbloesemsuiker (optioneel)
– 1 kaneelstokje
– 4 kruidnagels

Wat je gaat doen

Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten. Doe ze in een grote soeppan en schenk het zwarte bessensap erbij. Doe de suiker, kaneelstokje en kruidnagels in de pan en vul aan met water totdat de peertjes net onder staan. Het zwarte bessensap heeft van zichzelf al een licht zoetje waardoor je eventueel de suiker uit het recept kunt weglaten.

Breng de peertjes aan de kook en draai daarna het vuur terug. Laat de peertjes daarna een uur of 2 zachtjes pruttelen totdat ze zacht zijn en mooi rood. Je kunt de peertjes tussentijds nog even rustig omdraaien. Laat ze daarna volledig afkoelen in het vocht. Eventueel kun je het sap daarna nog inkoken.

Bewaar de peertjes afgesloten in de koelkast en dan kun je er nog een paar dagen van genieten.

Stoofperen zonder alcohol_3

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)