Surf en Turf met bulgur

Surf en Turf is echt iets Amerikaans. In Brits-Ierse pubs en steakhouses kun je in Amerika bijna overal een Surf n Turf bestellen, een combinatie van schaaldieren (kreeft, garnalen) en vlees (steak). Waar de naam exact vandaan komt of door wie is niet echt bekend. Of eigenlijk, ik kan het …

Surf en Turf is echt iets Amerikaans. In Brits-Ierse pubs en steakhouses kun je in Amerika bijna overal een Surf n Turf bestellen, een combinatie van schaaldieren (kreeft, garnalen) en vlees (steak). Waar de naam exact vandaan komt of door wie is niet echt bekend. Of eigenlijk, ik kan het niet vinden. Dus als iemand me daar meer over kan vertellen dan houd ik me aanbevolen.

Ook lekker op de BBQ

Je ziet het in Nederland ook nog wel eens op de kaart staan. En ik hou er wel van, vooral van zo’n spies vol met steak en grote garnalen. Of je maakt zo’n spies voor op de BBQ, fantastisch met een goede chilisaus.

Maar vandaag doen we even niets met een spies, maar heb ik een makkelijke en gezonde surf en turf gemaakt voor doordeweeks. Met veel smaak en geserveerd met gezonde bulgur.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 200gr bulgur
– 1 handvol hazelnoten
– 3 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 2 biefstukjes
– 200gr sperziebonen
– 100gr garnalen
– 2el oestersaus
– 1tl vissaus
– 1/2 bakje cherrytomaten
– zonnebloemolie
– eventueel: peper en zout

Wat je gaat doen

Maak de bulgur klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en houdt deze warm. Rooster de hazelnoten in een pannetje zonder vet. Laat ze even afkoelen en hak ze daarna grof.

Hak de knoflook en rode peper (zaadlijsten verwijderen) fijn. Snijd de biefstukjes in dunne plakjes of reepjes. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.

Verwarm een eetlepel zonnebloemolie in een wok. Bak hierin de knoflook met de rode peper voor een minuut of 2. Doe de stukjes biefstuk erbij en bak een minuut mee terwijl je goed roert. Voeg dan de sperziebonen erbij voor een minuut of 2. Als laatste de garnalen voor een minuut.

Roer de oester- en vissaus erdoor en laat even heel zachtjes sudderen. In de tussentijd halveer je de cherrytomaten en die roer je op het laatst door het gerecht zodat ze even kort meewarmen. Proef het en breng eventueel nog een beetje op smaak met peper en zout.

Serveer de surf en turf met de bulgur en strooi er wat gehakte hazelnoten over.

Surf en turf met bulgur_2

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)