Surinaamse sambal

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Er was een tijd dat er al tranen in mijn ogen sprongen als ik alleen aan sambal dacht. Die tijd is niet meer. Als een gevorderde eet ik mijn broodjes kip met zuur en sambal weg. Met wel een randvoorwaarde, ik balanseer altijd op de grens van ‘net wel’ en …

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Er was een tijd dat er al tranen in mijn ogen sprongen als ik alleen aan sambal dacht. Die tijd is niet meer. Als een gevorderde eet ik mijn broodjes kip met zuur en sambal weg. Met wel een randvoorwaarde, ik balanseer altijd op de grens van ‘net wel’ en ‘net niet’. Van die praktijken waarbij het zweet op je voorhoofd staat en je eigenlijk geen idee meer hebt of je nou groente of vlees aan het eten bent, houd ik niet van. Sambal moet een gerecht versterken en niet verprutsen. Die Surinaamse sambal kun je trouwens heel makkelijk zelf maken. Echt heel makkelijk. Kost je nog geen 5 minuten voor een potje in de koelkast waar je weken mee vooruit kunt.

Surinaamse sambal_2

Wat je nodig hebt

– 250gr pepers naar keuze (bijvoorbeeld: Madame Jeanette, combi gele en rode adjuma of mijn eigen favoriet: combi rode adjuma en rawit pepers)
– 1 kleine ui
– 2 teentjes knoflook
– 1el suiker
– 1el azijn
– sap van 1/2 citroen
– flinke scheut zonnebloemolie

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten
Tip!
Doe altijd handschoentjes aan als je met hete pepers werkt. Zeker als er kinderen in de buurt zijn.

Haal de steeltjes van de pepers af en doe ze in een hakmolen samen met de ui en knoflook. Hak dit helemaal fijn. Doe de suiker, azijn en citroensap erbij, maal kort door. Als laatste een flinke scheut zonnebloemolie erbij, wederom kort malen.

Schep de sambal over in een glazen potje en bewaar in de koelkast. Deze sambal is heerlijk op broodjes, bij nasi, bami, roti of bij kip met bruine bonen.

Surinaamse sambal_3

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Makkelijk en snel recept om zelf te maken deze Surnaamse sambal. Gebruik IMadame Jeanette, combi gele en rode adjuma of mijn eigen favoriet: combi rode adjuma en rawit pepers #surinaams #sambal

Geïnspireerd door Surinaams Eten.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer