Tagliatelle met zeevruchten

Ik kan enorm genieten van een bord pasta met vis en dat is precies wat we gaan eten vandaag. Het werd een heerlijke tagliatelle met zeevruchten die ook nog snel gemaakt is. Kies voor verse tagliatelle of ga eens voor zwarte spaghetti als je die kunt vinden. Deze combineert perfect met de zeevruchten.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • bakolijfolie
  • zout
  • 2 rode puntpaprika’s, in blokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml tomatenpassata
  • 1 blik (400 gr) gepelde tomaten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 400 gr tagliatelle
  • 450 gr zeevruchtenmix, vers of ontdooid uit de vriezer
  • handje verse dille, fijngehakt
  • witte peper
  • sap van 1 citroen

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten

  1. Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook in 2 el bakolijfolie met een snuf zout tot het gaat geuren. Voeg de stukjes paprika en tomatenpuree toe en bak even mee. Schenk de passata en het blik gepelde tomaten in de pan en roer de oregano erdoor. Laat 15 minuten pruttelen en roer de tomaten stuk.
  2. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
  3. Roer de zeevruchten door de saus en laat die in circa 5 minuten garen terwijl de saus nog pruttelt.
  4. Roer de dille door de saus en proef. Breng verder op smaak met witte peper, zout en citroensap.
  5. Schep de saus door de tagliatelle in de pan, eventueel met een scheutje kookvocht, en verwarm. Serveer de tagliatelle met zeevruchten direct, garneer eventueel nog met wat grof gehakte dille.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept snel hoofdgerecht pasta met vis. Een heerlijke tagliatelle met zeevruchten. Kies voor verse tagliatelle of zwarte spaghetti. Deze combineert perfect met de zeevruchten.

Recept & fotografie: Francesca

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *