5x hapjes voor Pinksteren

Pinksteren staat voor de deur en het belooft een bijna tropisch weekend te worden! Veel mensen gaan op stap, maar als je nou lekker thuis blijft en geniet van de zon en rust in je eigen tuin dan wordt het ook zeker genieten. Voor de thuisblijvers heb ik een aantal …

Pinksteren staat voor de deur en het belooft een bijna tropisch weekend te worden! Veel mensen gaan op stap, maar als je nou lekker thuis blijft en geniet van de zon en rust in je eigen tuin dan wordt het ook zeker genieten. Voor de thuisblijvers heb ik een aantal heerlijk hapjes voor Pinksteren op een rijtje gezet. Fijn lang weekend allemaal!

1. Pestobrood met olijven en rozemarijn

Francesca Kookt_pestobrood_1_uitgelicht2

Een zelfgemaakt plat brood gevuld met pesto en mozzarella. Bovenop zitten olijven die je net zo makkelijk kunt vervangen door gedroogde tomaatjes. Zet het brood midden op tafel en scheur er met z’n allen een lekker stuk vanaf.

2. Gevulde avocado met garnalen

Gevulde avocado met garnalen_2

Heerlijk om deze uit te lepelen terwijl je in het zonnetje zit met een goed glas witte wijn erbij!

3. Springrolls

Vrijdag Kooktip_hoe rol je een springroll_uitgelicht

Springrolls gevuld met knapperige veggies en geserveerd met een pinda dipsaus. In deze blog lees je precies hoe je springrolls rolt en vind je de recepten van Vietnames en garnalen springrolls van Simone.

4. 3 soorten bruschetta’s

Bruschetta

Zet de tafel vol met bruschetta’s! In dit recept vind je 3 toppings: gekarameliseerde rode ui (die echt fantastisch is), tomaat met basilicum en gemarineerde aubergine met munt en peterselie.

5. Wraps met gerookte kip en mango

Wraps met gerookte kip, mango en avocado_1_uitgelicht2

We rollen wat af in deze blog, want naast springrolls kun je natuurlijk ook wraps rollen. Deze zijn heel makkelijk te maken met gerookte kip, mango en avocado en je serveert ze met chili mayonaise.

Heb je de smaak te pakken? Kijk dan op deze pagina waar je nog veel meer hapjes kunt vinden.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)