4 van 16 stemmen

Tomatensalade met parelcouscous en halloumi

20 minuten
Salade
Vegetarisch

Deze tomatensalade valt voor mij in de categorie ‘snel klaar en barst van de smaak’ en als ik iets fijn vind in de zomer is het wel een maaltijdsalade als deze. Terwijl de parelcouscous aan het koken is, snijd je de cherrytomaten en grill je de plakken halloumi. Alleen nog …

Deze tomatensalade valt voor mij in de categorie ‘snel klaar en barst van de smaak’ en als ik iets fijn vind in de zomer is het wel een maaltijdsalade als deze. Terwijl de parelcouscous aan het koken is, snijd je de cherrytomaten en grill je de plakken halloumi. Alleen nog even de salade samenstellen en in 20 minuten kun je aan tafel.

Ingrediënten

  • 250 gr parelcouscous, uit de supermarkt vind ik de parelcouscous van Souq heel fijn
  • zout
  • 200 gr doperwten
  • 1 pakje (circa 225 gr) halloumi
  • 400 gr cherrytomaten, kies voor goede kwaliteit, want de smaak hiervan maakt of breekt je salade
  • 100 gr halfgedroogde tomaten
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 - 5 el olijfolie extra vergine
  • zwarte peper
  • flinke hand rucola
  • 2 takjes basilicum, alleen de blaadjes
  • 2 takjes dille, alleen de blaadjes

Ook nodig

  • bakpapier

Aan de slag!

  • Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe en kook mee. Giet daarna af en spoel na met koud water.
  • Haal ondertussen de halloumi uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Snijd daarna in 12 plakken. Verhit een koeken- of grillpan en vet in met een dun laagje bakolijfolie. Bak of grill de plakken 2 tot 3 minuten per kant tot goudbruin. Bewaar daarna op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Terwijl alles in de pannen zit, halveer je de cherrytomaten en hak je de halfgedroogde tomaten grof. Meng in een kom met de parelcouscous en doperwten.
  • Schenk de witte wijnazijn in een kommetje en klop de olijfolie extra vergine erdoor tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de tomatensalade aan met de dressing en meng er nog een flinke hand rucola door. Verdeel over een saladeschaal en leg daar de gegrilde halloumi op. Garneer royaal met basilicum en dille en serveer.

Notities

  • Dit recept is voldoende voor 4 personen als lunch.
  • Bereiding: 20 minuten.

Recept: Francesca, Fotografie: Deedylicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)