Torrades d’escalivada

Vandaag weer een bijdrage van onze co-blogger uit Andorra! Deborah maakte deze torrades d’escalivada voor jullie. Een gerecht wat ik vrij vertaal als bruschetta’s met geroosterde paprika en ansjovis. Een geweldig recept voor de lunch of als hapje bij de borrel. Escalivada is a dish typical from the Catalan kitchen. …

Vandaag weer een bijdrage van onze co-blogger uit Andorra! Deborah maakte deze torrades d’escalivada voor jullie. Een gerecht wat ik vrij vertaal als bruschetta’s met geroosterde paprika en ansjovis. Een geweldig recept voor de lunch of als hapje bij de borrel.

Escalivada is a dish typical from the Catalan kitchen. Indispensable in the summer. But can also be a easy, simple and healthy dish throughout the year.

Ingredients for 2 persons

– bread in slices
– 1 green pepper (paprika)
– 1 red pepper (paprika)
– 1 onion or 2 shallots
– salt
– olive oil
– anchovies

Preparation

Clean the vegetables and slice them roughly in a couple of pieces

– Put them in the oven in a baking tray with some olive oil. Bake them for 45 minutes at 200º

– Toast the bread

– Peel off the skin of the peppers and slice the vegetables in long small pieces

– Put them on the bread. Add salt and olive oil.

– Add the anchovies on top

– Ready to eat!

Torrades d'Escalivada_2

Dit is een bijdrage van co-blogger Deborah

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer