Tropische kwarkcake

Ik ben dol op de noten- en gedroogd fruitafdeling van mijn kaasboer. Daarom neem ik ook altijd te veel mee. Zoals ik een tijdje terug deed met de gedroogde ananas- en papajablokjes. Ik besloot er een tropische kwarkcake van te maken en dat was een groot succes! Smeuïg, fris en de smaak van de ananas en papaja kwam er perfect in uit.

Wat je nodig hebt voor 1 cake

  • 250 gr kwark
  • 100 gr suiker
  • rasp van 1 limoen
  • 1 el olijfolie
  • 2 eieren
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
    50 gr gedroogde ananas
  • 50 gr gedroogde papaja
  • 15 gr kokosflakes
  • melk
  • 1 eidooier

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 40 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.

2. Klop de kwark los met de suiker, limoenrasp en olijfolie in een grote kom. Voeg de eieren toe en klop nog even door.

3. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de kom en roer door samen met de ananas, papaja en kokosflakes.

4. Schep het beslag over in het cakeblik en zet 20 minuten in de oven. Haal daarna eruit en bestrijk de bovenkant met een mengsel van losgeklopte eidooier met een scheutje melk. Zet nog 15 – 20 minuten in de oven totdat een satéprikker er droog uitkomt als je die in het midden steekt.

5. Laat afkoelen op een rek en snijd in plakken om te serveren.

Serveertip: ik maakte er een decadente bende van door de plakken te besmeren met clotted cream en de peren-champagnegelei van The Pheasants (waar ik trouwens de beste Engelse High Tea ooit in Nederland heb meegemaakt). Dat hoeft natuurlijk niet, je kunt de plakken gewoon zo eten. Maar je kunt ze ook besmeren met een laagje mascarpone en een jam of gelei die je al in huis hebt.

Ieder plakje van deze tropische kwarkcake is genieten. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden, laat je het me weten?

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *