Vietnamese biefstukpuntjes

Ik wilde iets bijzonders doen met de biefstukpuntjes van Gasconner rund die afgelopen week in De Krat zaten. Deze komen bij de Lindenhoff vandaan. Zij produceren rund- en kalfsvlees op hun eigen boerderij. De koeien krijgen uitsluitend plantaardige voedsel te eten en de kalveren mogen bij hun moeder blijven tot …

Ik wilde iets bijzonders doen met de biefstukpuntjes van Gasconner rund die afgelopen week in De Krat zaten. Deze komen bij de Lindenhoff vandaan. Zij produceren rund- en kalfsvlees op hun eigen boerderij. De koeien krijgen uitsluitend plantaardige voedsel te eten en de kalveren mogen bij hun moeder blijven tot ze na ongeveer acht maanden geslacht worden. En al die goede zorgen proef je in het prachtige vlees. En mooi vlees heeft ook een mooi gerecht nodig.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

300 gram biefstukpuntjes (of biefstuk in stukjes gesneden)
3 teentjes knoflook
2el oestersaus
1el vissaus
1el sojasaus
1el donkere sojasaus
1tl sesamolie
2 sjalotjes
1el rijstazijn
scheutje water
zwarte peper
zout
suiker
zonnebloemolie
1 zak rucola
4 tomaten

vietnamese-biefstukpuntjes-2

Wat je gaat doen

Hak de knoflook fijn en voeg deze samen met de oestersaus, vissaus, sojasaus, sesamolie, beetje zwarte peper en een flinke snuf suiker. Voeg hier de biefstukpuntjes aan toe en laat dit marineren. Minimaal een uur, maar het liefste een hele nacht.

Snijd de sjalotjes in hele dunne ringetjes. Neem een bakje en los 1tl suiker op in een klein beetje water. Voeg hier de rijstazijn en wat peper en zout aan toe en meng dit. Voeg als laatste de sjalotjes toe, roer nogmaals door en zet dit afgedekt weg totdat je gaat serveren.

Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de rucola in een schaal.

Dan is het tijd om die prachtige biefstukpuntjes te bakken. Verhit een wok zeer warm. Laat als de wok echt goed warm is een klein beetje olie hierin lopen zodat alle wanden goed ingevet zijn. Leg dan de biefstukpuntjes er 1 voor in. Niet allemaal onderin, maar ook op de wanden zodat ze goed de ruimte hebben. Ga niet roeren, maar laat ze liggen op hun kantje. Je hoort het vlees sissen en er komt zo een mooi bruin korstje op die kant. Laat dit een minuutje liggen en draai de stukjes dan 1 voor 1 om naar hun volgende kant. Weer 30 sec tot 1 minuut laten liggen. Herhaal dit nog 2 keer (ongeveer 2 minuten totaal) en dan is het vlees mooi medium gebakken. Als het goed is heb je nog marinade over, voeg dit op het laatst toe aan het vlees zodat het verwarmd wordt.

Neem 2 mooie borden en leg hier in het midden de rucola/tomaat salade op. Giet hier wat van de sjalotdressing overheen. En leg daarover de mooie stukjes bief en een beetje van de marinadesaus.

Serveer met gebakken Chinese broccoli of choisam met oestersaus.

Categorie├źn

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer