Vakantievoorpret: onze vakantie in de Algarve

Als jullie dit lezen, zitten wij in het vliegtuig. Ik en mijn 2 mannen, onderweg naar de Algarve. Het is tijd voor onze grote vakantie dit jaar! En aangezien onze peuter nog geen 4 is, kunnen we deze nog buiten de schoolvakanties plannen, heerlijk. De Algarve is een van de …

Als jullie dit lezen, zitten wij in het vliegtuig. Ik en mijn 2 mannen, onderweg naar de Algarve. Het is tijd voor onze grote vakantie dit jaar! En aangezien onze peuter nog geen 4 is, kunnen we deze nog buiten de schoolvakanties plannen, heerlijk. De Algarve is een van de weinige bestemmingen in Europa waar het in de herfst- en wintermaanden nog heerlijk weer is. Aankomende week worden er temperaturen van tussen de 23 en 26 graden voorspeld. Daar doen we het voor! Normaal zijn we niet zo actief en blijven we maar wat graag 3 weken op 1 plek. Ontspannen in een appartement met de zee en verse vis in onze voortuin. Deze keer doen we het anders, we gaan daadwerkelijk op stap. We verblijven in 3 accommodaties in de Algarve en trekken op die manier van het Oosten van de Algarve (3x struikelen en we zijn in Spanje) naar het meest westelijke puntje. Reis met ons mee:

Rust, kilometerslange stranden en verse vis in Monte Gordo

We reizen ook dit jaar weer naar de eerste 2 accommodaties met onze favoriete reisorganisatie Primavera Reizen. Specialist in Portugal-reizen en zij hebben nu al 3 jaar op een rij voor ons een perfecte gezinsvakantie geregeld. Onze eerste stop is Appartementen Dunamar in Monte Gordo. Rustig gelegen appartementen aan de boulevard. Met een groot balkon waarbij je uitkijkt over het gigantische vlakke strand en het zwembad. In Monte Gordo is het leven ontspannen en ideaal om met kinderen heen te gaan. Terwijl de peuter in zijn peuterzwembadje kan spelen, bestellen wij nog even een Vinho Verde bij de poolbar.

Dunamar-zwembad-1

Vanavond wandelen we waarschijnlijk gelijk naar Stop 3, een restaurant waar authentiek Portugees gekookt wordt en de vis fenomenaal goed is. We kennen Monte Gordo en omgeving inmiddels op ons duimpje en met het eten komt het daar helemaal goed. Ik ontdekte al eerder de restaurants in de omgeving, hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Francesca ontdekt culinair Algarve_7

Op ontdekkingstocht in de omgeving van Albufeira

Onze tweede week verblijven we in Balaia Golf Village in de omgeving van Albufeira, 2 kilometer van het dorpje Praia da Oura. Wederom een rustig gelegen appartementencomplex (heel gek, we hebben zo’n behoefte aan rust deze vakantie) op een golfpark. Niet dat we gaan golfen hoor, maar het hele complex sprak ons enorm aan. Een perfecte uitvalsbasis om deze nieuwe omgeving eens te gaan ontdekken. Het landschap wordt hier al iets ruiger, het eten wellicht ook? We gaan het ontdekken! Iemand nog tips voor restaurants in deze omgeving, laat ze zeker even weten in een reactie onderaan dit bericht of op onze Facebook pagina.

bedroom-1

Spectaculaire laatste week in het 5-sterren resort Martinhal

Na een week Albufeira vervolgen we onze reis via de kust naar het Westen van de Algarve. Hier zijn we de laatste week te gast bij het Martinhal Beach Resort & Hotel. Gelegen nabij het historische kuststadje Sagres in het nog ongerepte Westelijk deel van de Algarve. Met een adembenemend uitzicht over het Martinhal strand, de oceaan en het Costa Vicentina Natuurpark. Het resort biedt naast een vijfsterrenresort met 37 luxueuze kamers met zeezicht, ook diverse ruime vakantiewoningen. Ingetogen luxe en oprechte gastvrijheid zijn de speerpunten van het resort. En nou heb ik begrepen dat je hier ook fantastisch kunt eten, je begrijpt dat we dit met liefde gaan uitproberen!

gardens_pool

We komen aan in het weekend van 7 en 8 november tijdens het Luxury Art & Design Weekend. Een weekend waarbij je designers ontmoet en luxe producten mag uitproberen. Ik heb begrepen dat er zelfs testgereden mag worden in diverse Audi’s. Ik geloof dat ik mijn man een dagje kwijt ben dan. Dat weekend is er ook een Silver.Spoon lunch waar ik hopelijk nog even bij kan aanschuiven. Ik ben reuze benieuwd hiernaar.

hotel_martinhal_-_dusk hotel_martinhal_-_beach_club_pool

Terwijl ik dit zo aan het tikken ben, realiseer ik me wat een gigantische vakantie we gaan beleven en hoe bevoorrecht we zijn dat we dit kunnen doen. Ik ga er enorm van genieten, vooral van het 3 weken samenzijn met mijn liefdes. Als je het hele jaar zo hard hebt gewerkt is dit echt het ultieme cadeau. Ik zal af en toe eens een fotootje posten, dan kunnen jullie mee genieten ;-).

Lekker blijven eten jullie en tot over 3 weken! Oh, en de blog loopt gewoon door hoor, dat heb ik allemaal ingepland. Nou ja, bijna alles dan, ik kreeg het weer eens niet allemaal klaar…story of my life.
Veel liefs, Francesca

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer