In de Tex Mex keuken vind ik enchiladas misschien wel het allerlekkerste gerecht. Je mag het zo noemen als je tortilla wraps vult met een mengsel, oprolt en daarna bedekt met (tomaten)saus en kaas. Nog even de oven in om te garen en de kaas te laten smelten en daarna kun je aanvallen! Meestal maak ik de vulling met gehakt of kip, maar ik wilde ook een keer vegetarische enchiladas maken.
Dus ik dook de keuken in en maakte een vegetarische versie van dit gerecht met pompoen en paneer! Voor de vulling combineerde ik groenten met enchiladas specerijen en voor de topping een lekkere salsa. Je kunt uiteraard ook zelf je enchiladasaus maken (daarvoor vind je hier het recept), maar een keer vals spelen op drukke dagen met deze salsa is een heel goed alternatief. Paneer is trouwens een jonge, witte kaas die heerlijk smaakt in vegetarische gerechten. Het behoudt z’n vorm en smelt niet bij verhitting. Ideaal dus voor in ovenschotels zoals deze.
Wat hebben we gesmuld van deze vegetarische enchiladas! En ik nog een beetje extra, want er was één enchilada over waar ik de volgende dag mee heb geluncht.
Wanneer ik deze voor een etentje wil maken is het aan te raden deze vooraf al te maken, zodat ik ze alleen de oven in hoef te schuiven? Of worden de tortilla’s dan te zacht denk je?
Deze was heerlijk, vlees niet gemist!
Super lekker!