4.50 van 2 stemmen

Vegetarische fajitas met halloumi en ovengroenten

45 min
Hoofdgerecht
Tex Mex

Samenwerking – In de Tex Mex keuken vind je diverse gerechten die hun naam te denken hebben aan de vouwwijze van de tortilla wraps. Zo worden enchiladas altijd gemaakt van opgerolde wraps, voor taco’s maak je er tacoschelpen van en voor burrito’s worden de wraps eerst gevuld en daarna dichtgevouwen …

Samenwerking – In de Tex Mex keuken vind je diverse gerechten die hun naam te denken hebben aan de vouwwijze van de tortilla wraps. Zo worden enchiladas altijd gemaakt van opgerolde wraps, voor taco’s maak je er tacoschelpen van en voor burrito’s worden de wraps eerst gevuld en daarna dichtgevouwen als een envelopje. Er bestaan ook nog fajitas en die zijn het allermakkelijkst om te maken. Hiervoor hoef je de wraps namelijk alleen maar links en rechts over de vulling heen te vouwen. Vaak zijn deze laatste gevuld met kip of vlees, maar vandaag ga ik er zalige vegetarische fajitas van maken, met ovengroenten en halloumi. Super makkelijk om te maken en door de halloumi voeg je nog wat meer structuur toe wat heerlijk weg hapt.

vegetarische fajitas met halloumi en ovengroenten 3
vegetarische fajitas met halloumi en ovengroenten 2

Fajitas met een beetje hulp van Santa Maria

Voor de basis van veel Tex Mex gerechten gebruik ik altijd de producten van Santa Maria. Altijd goed op smaak en de kruidenmixen bevatten geen onnodige toevoegingen. Dat geldt ook voor hun Fajita Seasoning Mix die ik gebruikt heb om de groenten en halloumi op smaak te brengen. En als je zoutarm eet, kun je ook de seasoning mix zonder toegevoegd zout gebruiken. Die verpakking herken je aan de blauwe kleur en deze bevat nul toegevoegde zout of suikers.

vegetarische fajitas met halloumi en ovengroenten 4

We hebben onlangs ook vegetarische fajitas (en nog veel meer lekkers) gemaakt tijdens de Live Santa Maria Kookclub. Samen met een aantal van mijn volgers doken we de keuken in om de lekkerste Tex Mex gerechten te maken. Het was een feestje om dit samen te doen! En als ik het goed heb begrepen vond iedereen het ook heel lekker ;-).

vegetarische fajitas met halloumi en ovengroenten 6

We hebben het daar ook nog uitgebreid over de vouwtechnieken gehad, zo ook hoe je een fajita maakt. Nou, dat doe je dus zo :-D.

vegetarische fajitas met halloumi en ovengroenten 5

Tip! Kook ook eens een portie extra voor een buur of iemand die het nodig heeft

De Tex Mex keuken leent zich er perfect voor om een portie extra te koken voor iemand die het goed kan gebruiken. Daarvoor zet Santa Maria zich samen met Stichting Thuisgekookt in tijdens Burendag en dat ondersteun ik van harte. Met de oproep #KookMeer roepen we Nederland op om ook eens een bordje extra te maken voor die ene buur (of wie dan ook) die wel een lekkere maaltijd kan gebruiken. Het is een kleine moeite die veel kan betekenen voor een ander. Kook jij ook een extra bordje mee?

vegetarische fajitas met halloumi en ovengroenten 8

Ingrediënten

  • 1 flinke rode ui, of 2 kleine
  • 3 paprika’s, in verschillende kleuren
  • 1 courgette
  • 1 pakje (225 gr) halloumi
  • 1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix
  • bakolijfolie
  • 1 rijpe avocado
  • rode wijnazijn, maar citroensap kan ook
  • bosje verse koriander
  • zout
  • zwarte peper
  • 100 gr geraspte cheddar
  • 125 gr zure room
  • 1 pak Santa Maria Garlic & Herbs Tortilla’s, 8 stuks, maar gewone tortilla’s (medium) kunnen ook
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa
  • 2 stengels lente-ui, in dunne ringetjes
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Snijd de rode ui in dunne, halve maantjes en snijd de paprika’s en courgette in reepjes van ongeveer dezelfde lengte. Snijd de halloumi in kleine blokjes en leg alles op het bakpapier. Meng de seasoning mix in een kommetje met 3 eetlepels olijfolie. Verdeel dit over de ingrediënten en meng goed met je handen. Zorg dat het gelijkmatig is verdeeld en zet het bakblik voor 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Tip: Snipper een klein stukje van de rode ui tot je ongeveer een theelepel hebt, die kun je later voor de guacamole gebruiken.
  • Maak ondertussen de guacamole door het vruchtvlees fijn te prakken met een vork. Voeg de theelepel rode ui toe samen met de rode wijnazijn en een theelepel fijngehakte koriander. Breng op smaak met zout en peper en dek af tot gebruik.
  • Maak ook bakjes met de geraspte cheddar, zure room en wat grof gehakte koriander.
  • Dek de tafel met de tortilla wraps en bakjes cheddar, zure room en koriander. Zet ook de chunky wrap salsa op tafel. Als de ovengroenten klaar zijn, schep je ze over in een grote kom en daarover strooi je de ringetjes lente-ui. Zet deze ook op tafel en er kan gegeten worden! Iedereen vouwt zelf zijn fajitas en jij kan mooi vertellen hoe het ook alweer zit met de vouwtechnieken en wanneer iets een fajita, taco, enchilada of burrito is. Eet smakelijk!

Notities

  • Dit recept is voor 4 – 6 personen als hoofdgerecht.
  • Liever zoutarm? Gebruik dan de Santa Maria Fajita Seasoning Mix zonder toegevoegd zout.
  • Dit recept is vegetarisch, maar je kunt het heel makkelijk vegan maken door de halloumi te vervangen door kikkererwten en de cheddar weg te laten of te vervangen door een vegan geraspte kaas.
  • Bereiding: 15 minuten + Oven: 30 minuten

Oh, en vergeet niet een portie van deze vegetarische fajitas naar een buur te brengen als je wat over hebt, ze zullen je dankbaar zijn!

vegetarische fajitas met halloumi en ovengroenten 7

Recept & fotografie: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)