Video: Geroosterde kip en groenten uit de Airfryer

Samenwerking – Samen met mijn bloginsiders ben ik al een aantal weken lekker aan het koken in de Philips Airfryer. Zo werden er wentelteefjes met bacon in gemaakt voor het ontbijt en aten we ’s avonds heerlijke Italiaanse, zelfgemaakte, viscuisine met krieltjes. Mijn bloginsiders deden nog een frietjestest en gingen …

Samenwerking – Samen met mijn bloginsiders ben ik al een aantal weken lekker aan het koken in de Philips Airfryer. Zo werden er wentelteefjes met bacon in gemaakt voor het ontbijt en aten we ’s avonds heerlijke Italiaanse, zelfgemaakte, viscuisine met krieltjes. Mijn bloginsiders deden nog een frietjestest en gingen daarna aan de slag met een creatieve opdracht.

Allemaal leuk, maar hoe werkt de Philips Airfryer precies?

Dat de Philips Airfryer heel veelzijdig is in gebruik hebben we inmiddels wel bewezen. Maar wellicht willen de mensen die deze hetelucht krachtpatser nog niet kennen eerst eens weten hoe het apparaat nou precies werkt? Op die vraag ga ik vandaag antwoord geven, want in dit nieuwe filmpje vertel ik alles over mijn keukenvriend!

De recepten uit de video

Ik ga vast vragen krijgen over de recepten, vooral over de marinade van de kip ;-), dus daarom heb ik deze gelijk voor jullie uitgeschreven.

Geroosterde kip uit de Philips Airfryer

Meng 1 kleine ui, 3 teentjes knoflook, 1 el tomatenpuree, 1 tl geraspte gember (of ½ tl gemberpoeder), 6 pimentbolletjes, flinke snuf gemalen zwarte peper klein scheutje zoete ketjap en een flinke scheut sojasaus in een keukenmachine of hakmolen en maal helemaal fijn. Leg 6 kippenvleugels in een platte schaal en wrijf ze helemaal in met de marinade. Dek af en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

Verwarm de Philips Airfryer voor op 180 graden. Bekleed het mandje met een vel bakpapier en leg daarop de kippenvleugels naast elkaar, verdeel de overgebleven marinade over de kip en rooster 15 minuten.

Geroosterde wintergroenten uit de Philips Airfryer

Snijd 150 gr pompoen, 150 gr knolselderij en 150 gr pastinaak in kleine blokjes. Meng in een schaal met 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 tl bakolijfolie, snufje zout en peper en blaadjes van 1 takje tijm.

Verwarm de Philips Airfryer voor op 180 graden. Bekleed het mandje met een vel bakpapier en leg daarop de groenten. Rooster 12 minuten voor beetgare groenten (zoals ik ze lekker vind) of 16 minuten voor gare groenten. Schep halverwege een keer om.

Tip: ik gebruik de Airfryer ook vaak om groenten gaar te roosteren voor onze baby. Daar voeg ik dan verder geen zout of peper aan toe, maar wel verse kruiden of een snufje specerijen. Als ze klaar zijn hoef ik de groenten dan alleen nog te prakken met een scheutje olijfolie en dan is er weer een babyhapje klaar.

Bedankt voor alle inspiratie bloginsiders!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om de Philips Aifryer zo uitgelegd te zien worden. En ik neem graag nog even van de gelegenheid gebruik om al mijn bloginsiders te bedanken, want wat hebben we veel lekkere dingen geroosterd, gegrild en zelfs gebakken de afgelopen weken. Ook al wist ik wel dat het een onwijs veelzijdig apparaat is, toch ben ik weer verrast en heb ik een heleboel nieuwe inspiratie opgedaan dankzij mijn bloginsiders. Ik gun jullie heel veel plezier met de Philips Airfryer, maar aan al jullie enthousiaste reviews te lezen hoef ik me daar niet echt zorgen over te maken 😉

Dit is een samenwerking met Philips. Lees hier onze disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer