Viscuisine met krieltjes uit de Airfryer

Wie kent ‘m niet, de viscuisine uit de diepvries. Even in de oven en je bent klaar, maar zelfgemaakt is deze vele malen lekkerder. En naast de oven kun je de Italiaanse viscuisine ook in de Airfryer bereiden. Een zalig gerecht en door de toevoeging van krieltjes heb je gelijk een volwaardige maaltijd. Die ook nog eens snel klaar is.

Je kunt het gerecht ook bereiden in de oven uiteraard. Ik heb dat zelf nog niet getest, maar ik zou de krieltjes eerst 15 minuten op 200 graden voorgaren en daarna de vis en saus toevoegen. Nog 15 minuten in de oven en daarna even testen of de krieltjes helemaal gaar zijn voordat je aan tafel gaat.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

 • 250 gr voorgegaarde krieltjes
 • bakolijfolie
 • 5 cherrytomaten, in vieren gesneden
 • ¼ rode paprika, in kleine blokjes
 • ¼ groene paprika, in kleine blokjes
 • 1 el kwark
 • ½ bol mozzarella, in kleine stukjes
 • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
 • ½ tl oregano
 • ½ tl paprikapoeder
 • zout
 • zwarte peper
 • 1 moot kabeljauw (of andere witvis) van 200 gram (gelijke dikte en ontdooid)

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Meng de krieltjes met 1 tl bakolie en een snufje zout. Bak de krieltjes 6 minuten in het mandje.

2. Meng de cherrytomaten, paprika, kwark, mozzarella, Parmezaanse kaas, oregano, paprikapoeder, snufje zout en peper en 1 tl bakolie door elkaar in een kom.

3. Schep de krieltjes uit het mandje en bekleed deze daarna met een vel bakpapier. Leg de moot kabeljauw in het midden en schep hierover het mengsel. Leg de krieltjes rondom.

4. Zet de Airfryer weer aan en bak nog circa 14 minuten op 180 graden. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de kabeljauw. Controleer de garing in het midden, maar bak niet te lang door. Dat is zonde van de vis. Serveer direct.

Tip: Eet je met 4 personen? Gaar dan 500 gr krieltjes voor en verdubbel de rest van de ingrediënten. De vis en krieltjes kun je in 2 delen bakken.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Viscuisine met krieltjes uit de Airfryer”

 1. Your recipes look delicious and I wish I understood Dutch, but unfortunately – English only. Do you have an English cookbook or translation for this website? I have a Philips Airfryer and would love to cook these recipes.

  1. Thanks Louise! Unfortunately we don’t have an English version of our website or cookbooks yet… Sorry!

 2. Helaas heb ik geen airfryer. Het recept ziet er alleen heerlijk uit, dit kan neem ik aan ook in de oven?

    1. Dat durf ik je niet precies te zeggen want wij hebben dit gerecht niet in de oven bereid. Gok dat je de krieltjes zeker 15 minuten voor moet bakken in de oven (op 200 graden) en vervolgens nog circa 15 minuten met de vis.

 3. Het lijkt me heerlijk. Ik heb pas een airfryer gekregen en wil het natuurlijk gauw uitproberen. Mijn vraag is: in het recept staat doe dit in het mandje. Bedoel je dan het frituurmandje? Ik heb alleen een soort frituurmandje bij mijn airfryer. Ik wil nog wel een grillplaat erbij kopen of is dat een overbodige aankoop? Lieve gr. Annie

  1. Klopt, hiermee bedoelen we het frituurmandje dat bij de airfryer zit. We hebben zelf geen ervaring met de grillplaat en missen deze ook niet, dus bij die keuze kunnen we je helaas niet helpen!

Reacties zijn gesloten.