Spinaziesap met appel, gember en limoen

Het is bijna lente lieve foodies en ik ben al helemaal klaar voor de ingrediënten die dit seizoen ons gaat geven. Waar ik in de winter warm liep voor aardse en stevige producten vind ik het nu tijd voor frisse en lichte groenten en fruit. Mijn smaakpapillen schreeuwen om jonge bladgroenten en citrusvruchten en dat is precies de inspiratie voor dit ultieme lentesapje. Pak je blender, sapcentrifuge of slowjuicer maar uit de kast, want we gaan de lente op tafel zetten.

AH Vers_vier de lente_spinaziesap_2

Wat je nodig hebt

Voor 2 glazen uit de sapcentrifuge/slowjuicer:
– 100gr spinazie
– 2 (Elstar) appels
– 1cm gember
– ½ limoen

Voor 2 glazen uit de blender:
– 50gr spinazie
– 1 (Elstar) appel
– 1/2cm gember
– ½ limoen
– ½ glas water of kokoswater

Wat je gaat doen

Doe de spinazie en appels (met klokhuis en al) in de sapcentrifuge of slowjuicer. Schil in de tussentijd de gember en limoen en stop die daarna ook in het apparaat. Laat het apparaat zijn werk doen en roer daarna je frisgroene sapje nog een keer door.

AH Vers_vier de lente_spinaziesap_3

Voor de blender doe je de spinazie, appel (zonder klokhuis) en geschilde gember samen met een ½ glas (kokos)water in het apparaat. De ½ limoen knijp je erboven uit. Zet het apparaat aan en blend tot een smoothie. Mocht je ‘m nog te dik vinden dan kun je nog wat extra (kokos)water toevoegen.

AH Vers_vier de lente_spinaziesap_4

Aan de slag dan maar met al die sapjes, ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Succes en proost!

AH Vers_vier de lente_spinaziesap_5

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

 

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Spinaziesap met appel, gember en limoen”

  1. Lekker! Fijn dat je recept ook voor de blender erbij zet. Ik ben iemand die geen sapcentrifuge of slowjuicer heeft, maar een zeer geduldige staafmixer. Gaat prima 🙂

  2. Bij de gebruiksaanwijzing van mijn sapcentrifuge staat dat ik geen vezelige groenten en/of fruit mag gebruiken. Hoe zit dat met de gember?