Vis kebabs met couscous, paprika en spinazie

We bevinden ons op het moment nog volop in de zomer van 2016, maar wij zijn al een poosje druk bezig met de lekkerste kalender van Nederland, namelijk de Eetkalender 2017! Vorig jaar gaven we de Eetkalender voor het eerst uit. Dit gebeurde toen volledig in eigen beheer en door …

We bevinden ons op het moment nog volop in de zomer van 2016, maar wij zijn al een poosje druk bezig met de lekkerste kalender van Nederland, namelijk de Eetkalender 2017!

Vorig jaar gaven we de Eetkalender voor het eerst uit. Dit gebeurde toen volledig in eigen beheer en door het grote succes van die editie wil A.W. Bruna het dit jaar uitgeven. Wat wij natuurlijk héél tof vinden! Wordt de kalender dan heel anders? Nee hoor, net als vorig jaar wordt het een weekplanner waar 52 weekmenu’s in te vinden zijn, dus een recept voor iedere dag. De gerechten zijn voor het grootste deel nieuw, maar een aantal succesnummers van de blog willen we jullie zeker niet onthouden. Uiteraard zijn alle feestdagen en bijzondere dagen erin vermeld en krijgen jullie weer tips van Francesca.

De veranderingen voor de Eetkalender 2017 komen van de gebruikers van vorig jaar . Zij hebben meegedacht hoe we de kalender konden verbeteren. Zo zal deze gebruiksvriendelijker worden voor tijdens het koken, wordt er ander papier gebruikt én is er iedere week een kliekjesdag. Op die dag worden er verschillende opties gegeven voor wat je kunt maken met de ingrediënten die wellicht over zijn gebleven van de andere dagen die week. Super handig al zeg ik het zelf.

Om jullie alvast een voorproefje te geven van een van de vele nieuwe recepten, delen wij de vis kebabs uit de Eetkalender 2017 vandaag met jullie 🙂

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

150 gr zalmfilet, in grove blokjes
150 gr kabeljauw, in grove blokjes
12 grote garnalen
8 houten spiesen, geweekt in water
250 gr couscous
1 groene paprika, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
100 gr spinazie
6 takjes dille, fijngehakt
6 takjes peterselie, fijngehakt

Extra: bakpapier

vis-kebabs-2-eetkalender-2017

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

2. Maak 8 spiesen met de blokjes zalm, kabeljauw en garnalen. Bestrooi met peper en zout. Bak ze circa 8 minuten in de oven en draai halverwege om. Je kunt ze ook grillen in een grillpan met een laagje olie.

3. Wel in de tussentijd de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng daarna met de rauwe paprika en spinazie en breng op smaak met olijfolie, (tomaten)azijn, dille, peterselie en zout.

4. Serveer de vis kebabs met de couscous salade.

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)