Vlaflip met rood fruit en bastogne koek

Dit is echt een ultieme klassieker: de vlaflip. En aan een recept dat zo eenvoudig en lekker is, hoef je maar weinig te sleutelen. Hoogstens wat optimaliseren. En dat is precies wat ik met deze zomerse vlaflip met rood fruit heb gedaan!

In plaats van de traditionele siroop gebruik ik gepureerd zomers fruit. Ik heb een combinatie van aardbeien en frambozen gekozen. Maar je kan ook voor bramen, bessen, bosbessen, kersen of alleen frambozen gaan bijvoorbeeld. Net wat je lekker vindt en ook een ideaal recept om fruit mee op te maken wat eigenlijk al te zacht is geworden. Om deze zomerse vlaflip nét wat extra’s te geven heb ik er verkruimelde bastogne koek aan toegevoegd.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 325 gr rood fruit, bijvoorbeeld een mix van aardbeien en frambozen
  • optioneel: 2 – 3 el honing
  • 4 bastogne koeken
  • 400 gr Griekse yoghurt
  • 400 gr vanillevla

Wat je gaat doen voor de vlaflip met rood fruit

Bereiding: 15 minuten

  1. Doe een mix van rood fruit in de blender of keukenmachine en pureer helemaal fijn. Ik heb voor dit recept 200 gr aardbeien en 125 gr frambozen gebruikt. Proef en breng optioneel verder op smaak met honing. Doe eventueel in een spuitfles of spuitzak.
  2. Zet 4 glazen klaar en vul de bodem van elk glas met 1 verkruimelde bastogne koek.
  3. Schep daarna een laagje Griekse yoghurt in het glas gevolgd door wat gepureerd rood fruit en een laagje vanillevla. Maak de laagjes zo dun dat je dit nog een keer kan herhalen in het glas. Zo zijn alle smaken goed verdeeld en ziet het er extra gezellig uit.
  4. Garneer met wat overgebleven fruit en geniet ervan!

Tip: Je kan eindeloos variëren met dit recept. Probeer deze zomerse vlaflip bijvoorbeeld ook eens met chocoladevla, een bodem van oreo’s en gepureerde kersen en bramen.

Bewaar dit recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept & fotografie: Bo Blitz

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca