Volkoren penne met boontjes, paprika, tomaat en roomsaus

Sperziebonen in de pasta, dat doe ik eigenlijk nooit. Totdat ik deze penne met boontjes, paprika, tomaat en roomsaus maakte. Heerlijke combi, komt vaker op tafel in het sperziebonen seizoen!

Volkoren penne met boontjes, paprika, tomaat en roomsaus_2

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 300gr volkoren penne
– 1 ui
– 4 trostomaten
– 2 zoete puntpaprika’s
– 300gr sperziebonen
– 1el olijfolie
– 1 pakje Boursin 85gr
– snufje cayennepeper
– zout
– peper
– 1 zak luxe slasoort

Wat je gaat doen

1. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking in ruim kokend water met zout. Giet daarna af in een vergiet.
2. Snijd de ui in halve maantjes.
3. Snijd de tomaten in blokjes.
4. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd in grove stukjes.
5. Dop de sperziebonen en halveer ze.
6. Verwarm de olie in een grote pan (waar straks alles in past) en fruit de ui totdat deze glazig ziet.
7. Bak de sperziebonen 2 minuten mee onder af en toe roeren. Daarna volgt de puntpaprika (2 minuten bakken) en de stukjes tomaat (1 minuut bakken)
8. Verkruimel de Boursin boven de pan en meng goed door de groenten totdat alles is gesmolten.
9. Roer de gekookte penne erdoor en proef. Breng op smaak met cayennepeper, zout en peper.
10. Maak de sla aan met een beetje olijfolie, peper en zout en serveer samen met de pasta.

Volkoren penne met boontjes, paprika, tomaat en roomsaus_3

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Volkoren penne met boontjes, paprika, tomaat en roomsaus”

  1. Ik heb penne met boontjes, paprika, tomaat en roomsaus al meerdere keren gemaakt. Erg lekker! Ik doe er alleen een grotere Boursin doorheen. Dat geeft meer smaak en meer saus.