Voorjaars groentensoep met visballetjes

Ik ben gek op verse soep en vooral groentensoep. Deze variant, die ik op ZTRDG tegen kwam, smaakte heerlijk tijdens onze luie zondagmiddag lunch. Een aantal groenten heb ik uit De Krat gehaald.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
200gr zalmfilet
200gr schelvisfilet
2 sneetjes witbrood
2el room
1 ei
zeezout
versgemalen zwarte peper
2liter groentenbouillon (van blokje)
200gr bospenen
100gr tuinbonen (vers of uit diepvries)
100gr doperwten (vers of uit diepvries)
100gr broccoli (uit de Krat gehaald)
100gr bloemkool
1 bosje bosui (uit De Krat gehaald)
1 bosje platte peterselie
1 bosje bieslook

Wat je gaat doen:
Snijd de korstjes van het witbrood, scheur het in stukken en meng het met de room. Laat dit 5 minuten staan. Snijd de vis in stukken en doe deze samen met brood en het ei in de keukenmachine. Maal dit zodat je een mooi vismengsel krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Maak hiervan niet te kleine visballetjes en zet afgedekt in de koelkast.

Vervolgens wat snijwerk; snijd de bospenen in kleine rondjes, de broccoli en bloemkool in kleine roosjes, de bosui in kleine ringetjes en hak de peterselie en de bieslook fijn.

Breng 1,5liter bouillon aan de kook in een soeppan. Breng de overige 0,5liter aan de kook in een kleinere pan. Zodra de kleine pan licht kookt, leg je hier de visballetjes in en laat je deze zachtjes (tegen de kook aan) garen.

Voorjaarsgroentensoep met visballetjes1

Voeg aan de soeppan de bospeen toe. Laat dit een paar minuutjes koken en voeg dan de broccoli en bloemkool toe. Laat weer een paar minuutjes koken en voeg dan de tuinbonen en doperwten toe. Een minuutje later kan de bosui en de kruiden erbij. Laat nog even kort doorkoken.

Als de soepballetjes gaar zijn, voeg je ze voorzichtig toe aan de soep, samen met de bouillon. Serveer in mooie soepkommen met eventueel wat brood.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *