Warme chocolademelk met espresso en pecancrumble

Ik ben dol op warme chocolademelk in dit seizoen. Vooral in combinatie met een shot espresso voor een echte kick! Vandaag heb ik daar een lekker recept van voor jullie. De chocolademelk maak je makkelijk zelf met pure chocolade en daar gaat nog een espresso shot doorheen. Die kun je natuurlijk ook weglaten als je geen koffie-fan bent. In combinatie met een toef slagroom en de chocolade-pecannoten topping is de warme chocolademelk helemaal af. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 2 personen

 • 100 gr pure chocolade (70-75%)*
 • 400 ml volle melk of plantaardige havermelk
 • 2 tl rietsuiker (of meer als je een zoetekauw bent)
 • 2 kopjes sterke espresso
 • 100 ml slagroom (met 1 el suiker), opgeklopt
 • topping: 1 el pecannoten + mokkaboontjes (of stukje pure chocolade), fijngehakt

* Ja, met melkchocolade kan het ook, de chocolademelk zal er alleen wat minder krachtig van worden.

Wat je gaat doen voor de warme chocolademelk

Bereiding: 10 minuten

 1. Hak de pure chocolade fijn.
 2. Verwarm de melk in een pannetje tot het kookpunt, zet het vuur wat lager en roer daarna de gehakte chocolade er rustig door met een garde of pollepel. Roer als laatste de suiker erdoor.
 3. Zet in de tussentijd de kopjes espresso, schenk deze daarna in 2 grote glazen (inhoud 300 – 400 ml). Schenk hierover de warme chocolademelk.
 4. Garneer met de opgeklopte slagroom en strooi daarop de fijngehakte pecannoten met mokkaboontjes of pure chocolade. Serveer direct.

Variatietip voor de kids: Maak de chocolademelk op dezelfde manier, maar laat de espresso achterwege. Spuit er een flinke dot slagroom op en garneer met fijngehakte smarties of M&M’s en mini marshmallows.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Ik heb een lekker warme chocolademelk recept van voor jullie. De chocolademelk maak je makkelijk zelf met pure chocolade en daar gaat nog een espresso shot doorheen. Die kun je natuurlijk weglaten als je geen koffie-fan bent. In combinatie met een toef slagroom en de chocolade-pecannoten topping is de warme chocolade melk helemaal af. Geniet ervan! chocolademelk recepten | warme chocolademelk maken

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Warme chocolademelk met espresso en pecancrumble”

 1. Snufje kaneel door de chocolademelk, wordt de smaak van de chocolade intenser van, maar de kaneel smaak proef je niet.

Reacties zijn gesloten.