4 van 3 stemmen

Warme chocolademelk met espresso en pecancrumble

10 minuten
Drankje
Winter

Ik ben dol op warme chocolademelk in dit seizoen. Vooral in combinatie met een shot espresso voor een echte kick! Vandaag heb ik daar een lekker recept van voor jullie. De chocolademelk maak je makkelijk zelf met pure chocolade en daar gaat nog een espresso shot doorheen. Die kun je …

Ik ben dol op warme chocolademelk in dit seizoen. Vooral in combinatie met een shot espresso voor een echte kick! Vandaag heb ik daar een lekker recept van voor jullie. De chocolademelk maak je makkelijk zelf met pure chocolade en daar gaat nog een espresso shot doorheen. Die kun je natuurlijk ook weglaten als je geen koffie-fan bent. In combinatie met een toef slagroom en de chocolade-pecannoten topping is de warme chocolademelk helemaal af. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 100 gr pure chocolade, 70-75%*
  • 400 ml volle melk of plantaardige havermelk
  • 2 tl rietsuiker, of meer als je een zoetekauw bent
  • 2 kopjes sterke espresso
  • 100 ml slagroom, met 1 el suiker, opgeklopt
  • topping: 1 el pecannoten + mokkaboontjes, of stukje pure chocolade, fijngehakt

Aan de slag!

  • Hak de pure chocolade fijn.
  • Verwarm de melk in een pannetje tot het kookpunt, zet het vuur wat lager en roer daarna de gehakte chocolade er rustig door met een garde of pollepel. Roer als laatste de suiker erdoor.
  • Zet in de tussentijd de kopjes espresso, schenk deze daarna in 2 grote glazen (inhoud 300 - 400 ml). Schenk hierover de warme chocolademelk.
  • Garneer met de opgeklopte slagroom en strooi daarop de fijngehakte pecannoten met mokkaboontjes of pure chocolade. Serveer direct.

Notities

  • Dit recept is voor 2 personen.
  • Bereiding: 10 minuten.
  • *Het kan ook met melkchocolade, de chocolademelk zal er alleen wat minder krachtig van worden.
  • Variatietip voor de kids: Maak de chocolademelk op dezelfde manier, maar laat de espresso achterwege. Spuit er een flinke dot slagroom op en garneer met fijngehakte smarties of M&M’s en mini marshmallows.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer