Wat eet Francesca Kookt! tijdens de kerst?

Poeh, ik ben eruit! Alle kerstdagen zijn culinair ingevuld. Ieder jaar is het weer een uitdaging. Wat gaan we wanneer, waar en met wie eten. En wat is de juiste balans tussen zelf maken en laten koken. Want echt, je kunt het je ook te complex maken tijdens de feestdagen. …

Poeh, ik ben eruit! Alle kerstdagen zijn culinair ingevuld. Ieder jaar is het weer een uitdaging. Wat gaan we wanneer, waar en met wie eten. En wat is de juiste balans tussen zelf maken en laten koken. Want echt, je kunt het je ook te complex maken tijdens de feestdagen. Ik weet nog wel de jaren dat ik 2 dagen non stop in de keuken stond. Om nog maar te zwijgen over de dagen ervoor en de boodschappen stress die daar automatisch bij hoorde. Dus balans is voor mij het sleutelwoord tijdens de feestdagen geworden. Niet qua koolhydraten en calorieën trouwens! Die vergeten we tot 2 januari en de weegschaal is even verhuisd naar de berging.

Bron foto

En wat ga ik dan allemaal eten tijdens de kerstdagen? Dat vertel ik je graag 🙂 Ik heb alle recepten ook al voor je gepost. Al zeg ik er eerlijk bij dat ik die dit jaar niet ga proef draaien. Het is gewoon veel te druk op dit moment om alles ook nog uit te proberen, dus ik vertrouw erop dat alles in 1x goed komt.

Kerstavond
Sinds een jaar of 5 is het de traditie om met een groep vrienden de Kerstavond door te brengen. En dan wordt er flink gekookt! Iedereen is verantwoordelijk voor een gang en dit jaar zijn the Mr. en ik verantwoordelijk voor het hoofdgerecht. En dat zullen ze weten ook 🙂 We gaan een prachtig stuk Wagyu ossenhaas in de oven bereiden met een aantal heerlijke bijgerechten.

Wagyu ossenhaas uit de oven

Cranberry saus met amarene kersen en port

Geroosterde knoflook-pompoen puree

Gekleurde worteltjes met ciderazijn boterdressing

Wat de rest gaat koken weet ik nog niet precies. Ik heb al wel iets voorbij horen komen over hert als tussengerecht en een kermis als dessert. Dus ik ben reuze benieuwd. Ik heb aan mijn kookvrienden gevraagd of zij me al hun recepten willen sturen en dan publiceer ik het volledige Kerstavond menu na de kerstdagen. Heb jullie alvast inspiratie voor volgend jaar :).

1e Kerstdag – ontbijt/brunch
Kerstochtend breng ik door met mijn gezinnetje en ook dan word er lekker gegeten. Voor papa en mama zorg ik dat de champagne koud staat en voor de kleine jongen maak ik een kerstshake. Ik maak die ochtend:

Pannenkoekjes met cranberry compote

Ei uit de oven met dragon

Sinaasappel cranberry kerstshake

2e Kerstdag – ontbijt/brunch
Weer lekker met ons drietjes aan een snoepontbijt!

Ricotta-frambozen toast

Bagel met homemade pesto, avocado en citroen

2e Kerstdag – diner
‘s Avonds hoeft er helemaal niet in de keuken gestaan te worden. Dan gaan we heerlijk uit eten! Met mijn hele schoonfamilie, aanhang en kids (en dat zijn er een hoop) uit eten bij de Chinees. Maar niet zomaar een Chinees, nee we gaan naar Kee Lun Palace in Den Haag, een echte Chinees. Heb nu al zin in de st. jacobsschelpen, beef, visjes en de peking eend!

Uitbuiken

Yep. Er zal uitgebuikt moeten worden na deze dagen. Gelukkig zitten er een paar dagen tussen Kerst en O&N. Want ook dan wordt er weer culinair goed gesnoept.

Laat je inspireren door mijn kerst ideeën en wie weet help ik je nog op een idee voor de Kerst!

Hele fijne feestdagen en eet goed met al je dierbaren!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)