Win ‘Mijn Franse Keuken’ van Rachel Khoo

Rachel Khoo ken je wellicht van het kookboek ‘Chez Rachel’ en haar show op BBC. Zo niet, kijk dan eens een aflevering terug, want Rachel kookt niet alleen heerlijk. Ze is ook een genot om naar te kijken en te luisteren. Ze woont in Parijs, de stad waar ze zo van houdt, in een klein appartement met mini keuken, 2 gaspitten en zonder vaatwasser. Een tijdje had ze rust en leefde haar leven als vroeger, maar toen begon het te knagen. Ze wilde de Franse keuken buiten Parijs ontdekken en daar over schrijven.

Francesca Kookt_winactie_mijn franse keuken_rachel khoo_1

Haar vrienden verklaarden haar voor gek, want het is vrijwel onmogelijk om de rijke Franse Keuken te vangen in 1 boek. Maar ze deed het toch, toog Frankrijk in en bezocht markten en kruidenierwinkels in dorpen en steden waar velen nog met passie en plezier aan mooie producten werken en die vol trots verkopen. En ze ontmoette mensen waar ze werd uitgenodigd in hun huis of boerderij en waar werd gepraat en gegeten.

Francesca Kookt_winactie_mijn franse keuken_rachel khoo_2

Rachel ontdekt de echte Franse keuken

Over deze culinaire ontdekkingstocht schreef ze een prachtig kookboek: Mijn Franse Keuken. Het is geen encyclopedie van de Franse keuken, maar een persoonlijk en culinair verslag van de prachtige gebieden in Frankrijk. Van de Bretagne naar Lyon, via de Provence naar Biarritz. Met meer dan 100 recepten die puur, verrassend en makkelijk te maken zijn. Want dat vind ik zo fijn aan Rachel, ze kookt zonder poespas, maar met heel veel smaak. En ze maakt zich compleet niet druk om suiker, room of volle melk.

Francesca Kookt_winactie_mijn franse keuken_rachel khoo_3

Het boek is prachtig gefotografeerd door David Loftus en de illustraties zijn van Rachel zelf. Ik ben verliefd geworden op Mijn Franse Keuken en kook er regelmatig uit. Zo maakte ik voor jullie al de krabtartaar met kiwi, in karnemelk gemarineerd lam met boekweitsalade en de oh zo lekkere zoute boterkaramel. En er zullen vast nog vele recepten volgen 🙂

Win! Je eigen exemplaar van Mijn Franse Keuken

Ik vind het ontzettend leuk dat ik jullie 1 exemplaar van Mijn Franse Keuken mag weggeven. Om kans te maken doe je het volgende:

– Like Francesca Kookt! op Facebook of volg op Twitter
– Laat een reactie achter onderaan deze blog waarin je aangeeft mee te doen en laat weten wat jouw favoriete Franse gerecht is
– Alleen reacties inclusief een geldig e-mailadres doen mee aan de eindtrekking
– Deze winactie loopt van vrijdag 11 april t/m donderdag 17 april 2014. Op vrijdag 18 april 2014 maak ik de winnaar of winnares bekend

Bonne chance!

Francesca Kookt_winactie_mijn franse keuken_rachel khoo_4

Mijn Franse Keuken van Rachel Khoo kost € 19,99 (hardback) en bestel je onder andere hier.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Win ‘Mijn Franse Keuken’ van Rachel Khoo”

  1. Mijn favo gerecht is toch echt wel n quiche je kunt er werkelijk van alles mee doen met vis of vlees zou wel erg leuk om het boek te winnen krijg ik nog meer inspiratie om eens wat anders te maken kijk ook altijd naar het tv programma erg leerzaam met het boek hoef ik t niet meer zelf op te schrijven

  2. Wow hoe gaaf het boek van Rachel Khoo, op zondagochtend kijk ik graag naar BBC waar haar kookprogramma wordt uitgezonden!! Als ik de recepten nu ook nog eens hard copy kan bestuderen is het helemaal fantastisch 🙂

  3. Mijn favo Franse gerechten zijn de toetjes en de heerlijke snoeperijen.. Crème brulee, macarons, eclairs, moulleux au chocolate, Madeleines.. Heerlijk allemaal!

  4. Graag zou ik meer kennis maken met de Franse keuken. ik hou erg van coquille als hartig, maar vooral van alle franse zoetigheden zoals oa macarons, crepes, creme brulee, clafoutis en brioche. een hulpje voor een frans diner is altijd welkom. gr. adrielle

  5. Een heerlijke cassoulet, niet te versmaden, maar wat te denken van een croque monsieur/madam of een zalige tarte tatin. Je leest het al, van de Franse Keuken heb je gewoon meerdere favo’s 🙂

    Rachel Khoo’s kookboek, om even heerlijk in te duiken en me te wanen in Frankrijk, wat zou ik dat graag willen.

  6. Deze winactie is afgelopen en Loes is de gelukkige winnares! Iedereen bedankt voor het meedoen en de inspirerende reacties. Er zijn een aantal gerechten op mijn to-cook list gegaan 🙂

Reacties zijn gesloten.