Winter sangria met Licor 43 Baristo

Samenwerking – In de zomer drink ik mijn cocktails graag fris en licht, maar nu de dagen donkerder en kouder worden, verlang ik naar kruidige, warme smaken. Dan is een karaf sangria misschien niet het eerste waar je aan denkt. En toch is dat precies wat ik heb gemaakt, maar dan net even anders: een verrassende winter sangria met Licor 43 Baristo.

De lekkerste recepten met Licor 43 Baristo

Voordat ik jullie ga verblijden met mijn recept, eerst nog even iets heel anders… vandaag maak ik namelijk bekend wie de winnaar is van de spectaculaire Licor 43 ballonvaart! De afgelopen weken zijn mijn fans aan de slag gegaan met verrassende cocktail- en zoete recepten met Licor 43 Baristo. En verrast hebben ze me zeker! Kijk maar even mee :-).

Zo maakte Saskia een Spanish coffee met Licor 43 Baristo, Melissa verwerkte de likeur in een chocolade crumble en combineerde die met aardbeien en mascarpone, Talitha dronk warme chocolademelk en at daar zelfgemaakte kruidnoten bij en Lien maakte een cocktail met 150 ml ginger beer, sap van 1 sinaasappel en een scheut Licor 43 Baristo.

Er is meer! Healthy food for a good mood maakte ook chocolademelk, maar voegde daar dan extra kaneel en Licor 43 Baristo aan toe. Chantal bereidde een semifreddo met mascarpone en kokosmelk en garneerde deze met de likeur en geraspte kokos en Kelly ging ook aan de slag met kokos, maar dan in haar koffie. Deze koffiecocktail maakte ze met koffie, kokossiroop, slagroom én witte chocolade. Als laatste Desiree, die de Licor 43 Baristo combineerde met haar oma’s appeltaartrecept, geniaal!

And the winner is…

Wie van mijn fans gaat uiteindelijk de lucht in met de spectaculaire Licor 43 ballonvaart? Nou, dat is Karin, oftewel Miss Nutrition geworden! Ze heeft me echt enorm verrast met haar recepten. Van een klassieke espresso martini met Licor 43 Baristo of mini tiramisu potjes waarin de likeur is verwerkt tot chocolade fudge met Licor 43 Baristo en speculaas. Stuk voor stuk recepten waar de likeur helemaal tot zijn recht komt. Van harte gefeliciteerd met jouw geweldige prijs, Karin!

Om dat te vieren drinken we een glas winter sangria!

 Net als bij ‘gewone’ sangria is de basis rode wijn gecombineerd met fruit. Maar door er Licor 43 Baristo aan toe te voegen krijgt deze zomerse drank een extra gelaagde smaak. Wat zoeter en lekker kruidig! Vervang het zomerse fruit door echt winterfruit en je hebt de ideale winterse cocktail te pakken. Perfect voor de feestdagen ook, want zo gemaakt en iedereen weet: sangria maak je per karaf ;).

Wat je nodig hebt voor 1 karaf

  • 2 peren, geschild
  • 3 vijgen
  • 1 granaatappel
  • 600 ml fruitige rode wijn (weinig tanines)
  • 200 ml Licor 43 Baristo
  • bruisend mineraalwater, naar smaak

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 minuten (+ 1 uur wachten)

  1. Snijd de peren en vijgen in blokjes. Halveer de granaatappel en haal de granaatappelpitjes eruit. Doe het vruchtvlees in een karaf.
  2. Schenk hier de rode wijn en Licor 43 Baristo bij. Roer even goed door en zet dan een uurtje in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken.
  3. Je kan nu bruisend mineraalwater in de kan erbij schenken, of je schenkt de winter sangria in een glas en topt het af met het mineraalwater naar smaak. Roer de winter sangria voor het uitschenken nog wel even goed door, de granaatappelpitjes blijven anders op de bodem liggen.

Tekst: Francesca, Fotografie winter sangria: Bo Blitz, Fotografie overige recepten: Fansquare deelnemers (met toestemming)

Dit is een samenwerking met Licor 43. Lees ook hier mijn disclaimer.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Winter sangria met Licor 43 Baristo”

  1. Ga de wintersangria volgende week uitproberen ,mijn dochters en vriendinnen zijn stapelgek op mijn zomersangria (dan moeten mijn schoon zoons terug rijden naar huis Haha )