Wortel gembersoep

Bo zit middenin haar Veganuary maand en deelt af en toe een aantal succesvolle vegan recepten. Zoals deze heerlijke wortel gembersoep. Ideaal voor dit gure weer. Benieuwd naar Bo’s ervaringen na deze eerste week? Morgen komt er weer een blog van haar online. Ik vind het heerlijk om in het …

Bo zit middenin haar Veganuary maand en deelt af en toe een aantal succesvolle vegan recepten. Zoals deze heerlijke wortel gembersoep. Ideaal voor dit gure weer. Benieuwd naar Bo’s ervaringen na deze eerste week? Morgen komt er weer een blog van haar online.

Ik vind het heerlijk om in het weekend een pan soep te maken, je hebt een geweldige lunch en meteen flink wat porties avondeten voor als het drukker wordt in de week. Ik laat meestal de helft staan en de rest vries ik in.

Wat je nodig hebt voor 1,5 liter soep

– 400 gram bospeen
– 2 grote aardappels
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 1el olijfolie
– 1cm verse gember
– 1 groentebouillonblokje
– 1 theelepel kerrie
– 1 theelepel kurkuma
– 1 liter water
– bosje koriander

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 20 minuten

Was de penen en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm breed. Schil de aardappels en snij deze in, ongeveer, gelijke stukken als de peen. Snipper de ui en kneus de knoflook. Bak de ui en knoflook in een soeppan met de olijfolie totdat ze glazig zijn. Schil de gember en rasp deze boven het ui- en knoflookmengsel.

Verkruimel 1 bouillonblokje erover en voeg de kerrie, kurkuma, peen en aardappel toe. Even goed omroeren en dan kan het water erbij. Breng de soep aan de kook en laat het zo’n 20 minuten zachtjes koken.

Blender de soep tot het de gewenste dikte heeft en serveer de soep met gehakte verse koriander. Eet smakelijk!

Foto: Deedylicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)