Wortel gembersoep

Bo zit middenin haar Veganuary maand en deelt af en toe een aantal succesvolle vegan recepten. Zoals deze heerlijke wortel gembersoep. Ideaal voor dit gure weer. Benieuwd naar Bo’s ervaringen na deze eerste week? Morgen komt er weer een blog van haar online.

Ik vind het heerlijk om in het weekend een pan soep te maken, je hebt een geweldige lunch en meteen flink wat porties avondeten voor als het drukker wordt in de week. Ik laat meestal de helft staan en de rest vries ik in.

Wat je nodig hebt voor 1,5 liter soep

– 400 gram bospeen
– 2 grote aardappels
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 1el olijfolie
– 1cm verse gember
– 1 groentebouillonblokje
– 1 theelepel kerrie
– 1 theelepel kurkuma
– 1 liter water
– bosje koriander

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 20 minuten

Was de penen en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm breed. Schil de aardappels en snij deze in, ongeveer, gelijke stukken als de peen. Snipper de ui en kneus de knoflook. Bak de ui en knoflook in een soeppan met de olijfolie totdat ze glazig zijn. Schil de gember en rasp deze boven het ui- en knoflookmengsel.

Verkruimel 1 bouillonblokje erover en voeg de kerrie, kurkuma, peen en aardappel toe. Even goed omroeren en dan kan het water erbij. Breng de soep aan de kook en laat het zo’n 20 minuten zachtjes koken.

Blender de soep tot het de gewenste dikte heeft en serveer de soep met gehakte verse koriander. Eet smakelijk!

Foto: Deedylicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Wortel gembersoep”

  1. Ziet er lekker uit! Erg leuk om te maken voor visite als je veel gasten hebt inderdaad 🙂 En ik heb een potje kurkuma in de kast staan, nog nooit ergens voor gebruikt.. Wordt hoog tijd!

  2. Ik heb hem gemaakt met oerwortels, en als extra een halve peper en wat cremefraiche.
    Mmmm

Reacties zijn gesloten.