Een rollade van vlees kennen we allemaal, maar heb je weleens gedacht aan een rollade van vis? Zoals deze zalmrollade bijvoorbeeld. Dit recept lijkt wellicht ingewikkeld, maar is het zeker niet. Vraag aan je visboer of hij het stuk zalm wil insnijden als een rollade met een flapje dat je vervolgens kunt vullen. Dan ben je tijdens het bereiden zo klaar én het is echt een pronkstuk op tafel als hoofdgerecht. Daar ga je wel de sier mee maken tijdens het kerstdiner of een ander feestelijk diner.
Voor de vulling maakte ik een pesto van zongedroogde tomaat en hazelnoot en die combineert heel goed met de zalm. Serveer er peultjes of haricot verts bij en deze gebakken aardappels. Of ga voor klassiek met een zachte aardappelpuree of deze pommes duchesse van zoete aardappel.

Wauw wat ziet dit er heerlijk uit zeg.
Dank je!
Oe, dat ziet er lekker uit! Zeker een optie voor Kerst [en anders een andere keer)
Pasen, maar dan met basilicumpesto 😉
Hallo Francesca.
Wauw ziet er heerlijk uit. Nu komt er een ster die niet van zalm houdt, wel van witvis. Zou dat ook een optie zijn denk je qua smaak en structuur? En welke witvis dan evt? Of heb je een andere tip ?
Dankjewel en fijne kerstdagen
Kan ook met witvis, moet je wel voor een stevige soort gaan. Denk aan kabeljauw of zeewolf. Gewoon even aan je visboer vragen, die kan je daar goed in adviseren.
Dankjewel! hele fijne dagen. groeten Judith
Hij is overheerlijk; met de Kerst gegeten en morgen een etentje en dan maak ik hem weer
Wat fijn om te lezen 🙂
Dit recept wil ik maken met Kerstmis. Lijkt me heel lekker. Ik zou er echter graag een sausje bij serveren misschien. Wat zou hier best bij passen?
Dan zou ik er een beurre blanc bij maken met oregano erdoor. Die heb je toch al liggen 🙂
Ik heb net de rollade opgebonden. Kerstavond staat deze op het menu. Nu maar hopen dat hij lukt en ook nog lekker smaakt.
Geniet ervan!
Dit fantastische gerecht gemaakt met kerst, ik ga het zeker nog eens maken 😀