Zelf fruit ijsjes maken

Met dit heerlijke zomerse weer is ijs vaak het beste antwoord. Om af te koelen en om van te genieten. En niets zo lekker als zelf ijs maken. De ijsmachine draait bij ons overuren. Zo krijgen jullie binnenkort ook een fantastisch recept voor ananas sorbetijs van me. Maar het is ook heerlijk om zelf fruit ijsjes te maken. Hartstikke gezond om dat er geen toevoegingen en suiker in zit dus ideaal voor de kids. En mooi meegenomen, ze zijn zo klaar en vaak al in een uur of 2 bevroren.

Je kunt de fruit ijsjes van een heleboel soorten fruit maken, in deze blog krijgen jullie 2 recepten van me. Met aardbeien en kokos. En met watermeloen en munt. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 6 popsicle fruit ijsjes (per smaak)

– 250gr aardbeien
– 1/2 blik biologische kokosmelk
– 1el agavesiroop

– 1/4 kleine watermeloen (alleen het vruchtvlees en ontpit)
– 8 blaadjes verse munt
– 1el honing

Wat je gaat doen

Zelf fruit ijsjes maken_uitgelicht_2

Voor de aardbeien ijsjes pureer je de aardbeien met de kokosmelk en agavesiroop. Schenk dit mengsel in de popsicle vormpjes en vries ze in.

Voor de watermeloen ijsjes pureer je de watermeloen met de munt en honing. Schenk dit mengsel in de popsicle vormpjes en vries ze in.

Zelf fruit ijsjes maken_3

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Zelf fruit ijsjes maken”

 1. Het lijkt mij erg lekker dat watemeloenijs.
  Uw advies was de pitten te verwijderen.

  Deze zitten echter overal. Anders dan bij de andere meloenen.
  Hoe haal je de pitten uit een watermeloen?

  Dank u voor uw hulp.
  A.J. Lub

  1. Hey AJ, dat wordt pulken 😉 Ik haal zelf alleen de zwarte pitten eruit en voor mij de makkelijkste manier is om het in plakken te snijden en dan kun je ze er redelijk makkelijk uitdrukken. Of je koopt een pitloze watermeloen (die bestaan tegenwoordig ook), maar dan proef je wel gelijk dat de smaak minder lekker is. Succes!

  1. Ik weet niet meer waar deze vandaan komen. Maar op dit moment zie je ze echt overal. Van Blokker, Action tot zelfs in de grotere supermarkten.

Reacties zijn gesloten.