Fruitijsjes om samen met de kids te maken

Natuurlijk kun je van water fruitijsjes maken, maar dat kan dus ook met (koolzuurhoudende) frisdranken. Voor mij een ontdekking en super handig! En als je kiest voor een frisdrank zonder toegevoegde suikers dan ben je ook nog best bewust bezig. Deze fruitijsjes zijn ontzettend leuk om samen met je kinderen …

Natuurlijk kun je van water fruitijsjes maken, maar dat kan dus ook met (koolzuurhoudende) frisdranken. Voor mij een ontdekking en super handig! En als je kiest voor een frisdrank zonder toegevoegde suikers dan ben je ook nog best bewust bezig. Deze fruitijsjes zijn ontzettend leuk om samen met je kinderen te maken. Die van mij vond het een feest. Ook om ze op te eten trouwens.

zelfgemaakte-fruitijsjes-om-samen-met-de-kids-te-maken-3

Wat je nodig hebt voor 6 fruitijsjes

– fruit naar keuze: het maakt niet zoveel uit welk fruit je gebruikt, als het maar zacht is en banaan zou ik niet doen. Ik gebruikte aardbeien, mango, ananas en meloen. Ongeveer 2 volle eetlepels gesneden fruit per ijsje.
– 1 fles limonade naar keuze (ik gebruikte Spa Orange)
– ook nodig: een ijslolly houder, die kun je bij vrijwel alle kook- of huishoudelijke winkels kopen tegenwoordig

zelfgemaakte-fruitijsjes-om-samen-met-de-kids-te-maken-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten + 6 uur in de vriezer

Snijd al het fruit in kleine blokjes en zet dit klaar samen met de ijslolly houder en de fles Spa. Zet je kind op het aanrecht en laat hem of haar al het fruit in de vormpjes doen. Schenk vervolgens samen (Alleen kan ook, maar de kans is aanwezig dat dat verkeerd gaat. Ik spreek uit ervaring.) de limonade erbij tot aan de rand. Zet de deksels erop en plaats de houder in de vriezer. In ongeveer 6 uur zijn de fruitijsjes klaar.

De kleuter heeft ze natuurlijk geproefd en vond ze heerlijk! Verfrissend voor een warme dag en zoet genoeg door het fruit en de limonade.

Bonus recept

Vul een ijsblokjeshouder met partjes citroen en reepjes munt en vul deze met citroenlimonade (bijvoorbeeld Spa Citron). Zet in de vriezer en zo heb je altijd feestelijke en verfrissende ijsblokjes op voorraad waarmee je een glas water op smaak kunt brengen.

zelfgemaakte-fruitijsjes-om-samen-met-de-kids-te-maken-4

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)