Zelfgemaakte fruitijsjes om samen met de kids te maken

Sponsored – Liters Spa drink ik elke week. Dus het is niet zo gek dat Chickslovefood me het stokje heeft overgedragen om een van de nieuwe smaken van de Spa fruitlimonades uit te proberen!

Normaal drink ik altijd Spa Finesse met de lichte bubbel of Spa Touch Of Lemon. Lekker fris en ik hou van bubbels in mijn glas. Of het nou water of wijn is. Mijn kleuter vindt het ook zalig en voor hem is dat bijna limonade. En dan heb ik het natuurlijk niet over de wijn 😉 Limonade drinken we eigenlijk weinig thuis, omdat ik het vaak kunstmatig vind smaken en je zo ongemerkt veel suiker binnen krijgt. Maar goed, af en toe iets drinken met suiker is niet erg, als het dan maar wel lekker is.

Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar de nieuwe smaken van de Spa fruitlimonades omdat deze nu gemaakt worden van uitsluitend ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Puur fruit gecombineerd met het zuivere mineraalwater van Spa. De smaak Orange belandde op mijn eettafel en ik ging gelijk aan de slag om te proeven. Lekker fris en met een echte sinaasappelsmaak, prima limonade voor af en toe en ook een leuke basis voor cocktails en mocktails. Maar je kunt er meer mee, wat denk je bijvoorbeeld van zelfgemaakte fruitijsjes?

zelfgemaakte-fruitijsjes-om-samen-met-de-kids-te-maken-2

Vooraf had ik geen idee of je ook van koolzuurhoudende frisdranken ijsjes kunt maken. Maar wie niet waagt wie niet wint dus ik dook samen met de kleuter de keuken in. Hij had er wel oren naar toen ik vertelde dat we zelf ijsjes gingen maken.

Wat je nodig hebt voor 6 ijsjes

– fruit naar keuze: het maakt niet zoveel uit welk fruit je gebruikt, als het maar zacht is en banaan zou ik niet doen. Ik gebruikte aardbeien, mango, ananas en meloen. Ongeveer 2 volle eetlepels gesneden fruit per ijsje.
– 1 fles Spa Orange limonade
– ook nodig: een ijslolly houder, die kun je bij vrijwel alle kook- of huishoudelijke winkels kopen tegenwoordig

zelfgemaakte-fruitijsjes-om-samen-met-de-kids-te-maken-3

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten + 6 uur in de vriezer

Snijd al het fruit in kleine blokjes en zet dit klaar samen met de ijslolly houder en de fles Spa. Zet je kind op het aanrecht en laat hem of haar al het fruit in de vormpjes doen. Schenk vervolgens samen (Alleen kan ook, maar de kans is aanwezig dat dat verkeerd gaat. Ik spreek uit ervaring.) de limonade erbij tot aan de rand. Zet de deksels erop en plaats de houder in de vriezer. In ongeveer 6 uur zijn de ijsjes klaar.

De kleuter heeft ze natuurlijk geproefd en vond ze heerlijk! Verfrissend voor een warme dag en zoet genoeg door het fruit en de limonade.

Bonus recept

Uiteraard heb ik de andere smaken van de fruitlimonades ook geproefd, zo ben ik. Vooral de Spa Citrus Fruit (ook lekker voor de ijsjes) en de Spa Citron vond ik lekker. Met de laatste smaak besloot ik ijsblokjes te maken als smaakmaker in een glas water. Vul een ijsblokjeshouder met partjes citroen en reepjes munt en vul deze met de Spa Citron. Zet in de vriezer en zo heb je altijd feestelijke en verfrissende ijsblokjes op voorraad.

zelfgemaakte-fruitijsjes-om-samen-met-de-kids-te-maken-4

Zelf de nieuwe smaken van de Spa fruitlimonades uitproberen? Ze zijn er in zes smaken: Spa Orange, Spa Lemon Cactus, Spa Apple, Spa Citron, Spa Citrus Fruit en Spa Forest Fruit. Je vindt ze bij vrijwel alle supermarkten in Nederland.

Dit is een samenwerking met Spa. Lees hier mijn disclaimer.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *