Zo organiseer je een Griekse barbecue

Ik ben dol op barbecue avondjes binnen een bepaald thema. Waarbij alle gerechten op elkaar afgestemd zijn, van sausjes, salades tot de gerechten die van de barbecue komen. En vandaag is het tijd om mijn Griekse barbecue met jullie te delen! Niet voor niets kwamen er natuurlijk de afgelopen dagen …

Ik ben dol op barbecue avondjes binnen een bepaald thema. Waarbij alle gerechten op elkaar afgestemd zijn, van sausjes, salades tot de gerechten die van de barbecue komen. En vandaag is het tijd om mijn Griekse barbecue met jullie te delen! Niet voor niets kwamen er natuurlijk de afgelopen dagen al verschillende Griekse recepten online, zo kan ik nu alles mooi bundelen tot één inspirerend artikel. Zijn jullie er klaar voor?

Griekse tzatziki

Wat is een Griekse barbecue zonder tzatziki? Nou, niet in mijn optiek. Dus hier vinden jullie het recept ervoor! Begin er vast een dag eerder mee zodat de komkommer goed uit kan lekken. Verder is het maken van de tzatziki een fluitje van een cent.

Grieks pitabrood

Nog zo’n klassieker is Grieks pitabrood. Daarvoor vind je hier het recept. Als je ze wat groter in diameter uitrolt (zoals ik heb gedaan), wordt het meer flatbread. Als je ze wat kleiner uitrolt, kun je ze daarna nog echt opensnijden en vullen met souvlaki.

Souvlaki van lam & vegetarische souvlaki

Op de barbecue maak je deze souvlaki van lam of een vegetarische souvlaki van halloumi. Je kunt trouwens ook souvlaki van kip maken met dezelfde marinade. Zorg er dan alleen voor dat je ze minder lang marineert, maximaal 2 uur. Eet de souvlaki zo van de spies, samen met de Griekse salade. Of snijd een pita open en beleg deze met stukjes vlees en een lepel tzatziki.

Griekse salade met olijven, feta en oregano

In deze heerlijke salade vind je onder andere komkommer, tomaat, kalamata olijven, oregano, olijfolie extra vergine en feta. Zo gemaakt en heerlijk voor bij de Griekse barbecue.

Grieks dessert: Glaounes van de Therianos familie

Wendy, onze huisfotografe, komt al jaren op Zakynthos en zij heeft daar het recept ontfutseld van de glaounes. Ze lijken op een soort poffertje (maar niet qua smaak) en smaken heerlijk kruidig door specerijen zoals kaneel, anijszaad en nootmuskaat. Nadat ze gebakken zijn worden ze geserveerd met honing en sesamzaadjes. Geweldig lekker zoet hapje om de Griekse barbecue mee te eindigen! En als je een gietijzeren skillet (koekenpan) hebt voor op de barbecue kun je ze zelfs daarin bakken. Daar worden ze nog lekkerder van!

Vergeet de Griekse barbecue niet af te sluiten met een lekkere ijskoffie en zet de ouzo en tentura klaar. Maak er een mooie avond van: Kali orexi en jamas!

Tekst: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Meer inspiratie voor een thema barbecue? Lees dan ook eens dit artikel over mijn Tex Mex barbecue.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca