De letterlijke vertaling van souvlaki is spies(je) en dat is precies wat je krijgt als je Griekse souvlaki bestelt. Aan de spies kan kip, varkensvlees of rundvlees geregen zijn. Of, mijn favoriet, lamsvlees dus. En vandaag ga ik jullie verblijden met het recept voor deze Griekse souvlaki van lam. Maar daar blijft het niet bij, want ik heb ook vegetarische souvlaki gemaakt, ik was toch bezig ;-). En die is ook geweldig lekker geworden met de halloumi en groenten.
De smaak van de souvlaki van lam valt of staat bij de marinade. En daar heb ik echt de tijd voor genomen. Niet voor het maken, want dat is zo gedaan, maar ik heb het vlees er een nachtje in laten liggen. Kan natuurlijk ook minder lang, maar geef het vlees wel minimaal 2 uur de tijd om goed te marineren. Van de marinade heb ik niets weggegooid, want die heb ik even opgebakken en daarna bij de Griekse souvlaki geserveerd, wat heerlijk was.
Voor de vegetarische souvlaki heb ik halloumi gecombineerd met ui en cherrytomaten. Ook lekker erbij is trouwens courgette (dan maak je de spiesen wat groter), maar die was ik vergeten te kopen. Kan de beste overkomen, mij dus ook. Daarom geef ik deze als tip aan jullie mee.
Hoi Francesca, dit souflaki gerecht ga ik zeker maken,heerlijk.