Zoete aardappelpuree met koriander

Ik zit in een zoete aardappelfase. Dat heb ik vaker. Van die periodes dat ik heel veel van 1 ingrediënt eet. Een soort miniverslaving die altijd weer overgaat. Je kunt het ook nieuwsgierigheid noemen, want in zo’n fase ben ik altijd heel benieuwd wat ik allemaal met een ingrediënt kan bereiden. Maar goed, het is dus nu de beurt aan de zoete aardappel (en aan de asperges en rabarber) en ik experimenteer er op los. Nou las ik laatst dat zoete aardappel heel goed matcht met koriander. Zo gelezen, zo gedaan, ik ging aan de stamp.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 2 personen

– 300gr zoete aardappel
– 1 volle el crème fraîche
– 8 takjes koriander, gehakt
– scheutje citroensap
– snuf zeezout
– snufje peper

Wat je gaat doen

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze vervolgens met wat zout in 20 minuten gaar en zacht. Giet ze af en stamp grof met een pureestamper.

Schep vervolgens de crème fraîche en gehakte koriander erdoor. Proef en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Tip: vervang de koriander met rucola en roer er een scheutje sinaasappelsap door ipv citroensap. Ook heerlijk!

Francesca Kookt_zoete aardappelpuree met koriander_2

Meer zoete aardappelinspiratie? Die vind je hier.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Zoete aardappelpuree met koriander”

  1. Heerlijk, zoete aardappel! Ben net op vakantie in Texas geweest en heb het daar ook regelmatig gegeten, yum! Alleen, wat mij verbaast is dat ze hier bij de supermarkten een soort zoete aardappel verkopen die wit is en blijft van binnen en toch ook anders smaakt. Je moet er wel op letten dat je de oranje variant koopt en die hebben ze bij alleen maar bij de grote oosterse supermarkt (niet bij de toko).