Zoete aardappelpuree met koriander

Ik zit in een zoete aardappelfase. Dat heb ik vaker. Van die periodes dat ik heel veel van 1 ingrediënt eet. Een soort miniverslaving die altijd weer overgaat. Je kunt het ook nieuwsgierigheid noemen, want in zo’n fase ben ik altijd heel benieuwd wat ik allemaal met een ingrediënt kan bereiden. Maar goed, het is dus nu de beurt aan de zoete aardappel (en aan de asperges en rabarber) en ik experimenteer er op los. Nou las ik laatst dat zoete aardappel heel goed matcht met koriander. Zo gelezen, zo gedaan, ik ging aan de stamp.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 2 personen

– 300gr zoete aardappel
– 1 volle el crème fraîche
– 8 takjes koriander, gehakt
– scheutje citroensap
– snuf zeezout
– snufje peper

Wat je gaat doen

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze vervolgens met wat zout in 20 minuten gaar en zacht. Giet ze af en stamp grof met een pureestamper.

Schep vervolgens de crème fraîche en gehakte koriander erdoor. Proef en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Tip: vervang de koriander met rucola en roer er een scheutje sinaasappelsap door ipv citroensap. Ook heerlijk!

Francesca Kookt_zoete aardappelpuree met koriander_2

Meer zoete aardappelinspiratie? Die vind je hier.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Zoete aardappelpuree met koriander”

  1. Heerlijk, zoete aardappel! Ben net op vakantie in Texas geweest en heb het daar ook regelmatig gegeten, yum! Alleen, wat mij verbaast is dat ze hier bij de supermarkten een soort zoete aardappel verkopen die wit is en blijft van binnen en toch ook anders smaakt. Je moet er wel op letten dat je de oranje variant koopt en die hebben ze bij alleen maar bij de grote oosterse supermarkt (niet bij de toko).

      1. Ik woon in een minidorp met een PLUS maar ik koop ze daar hoor! De oranje welteverstaan..haha

  2. Het was heerlijk,…. ik had ook nog 1 groentebouillon blokje tijdens het koken toegevoegd. 🙂

Reacties zijn gesloten.