Pasta met honingkip en spinazie

Ik ben gek snelle en lichte pastagerechten. Met verse groenten en gecombineerd met vis of kip. Of  vegetarisch, ook heerlijk! Deze zomerse pasta met honingkip en spinazie maakte ik afgelopen week en het hele gezin smulde ervan. Ik heb de peuter nog niet zo ver dat hij hele stukken rauwe spinazie naar binnen werkt, maar fijn gesneden lukt het al aardig. Als je genoeg maakt, kun je er de volgende ook nog fijn mee lunchen. Gekoeld smaakt deze pasta namelijk ook top!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 300 gram spelt of volkoren pasta
– zout
– 250gr kipfilet of kippendijen
– 1tl gemberpoeder
– snuf gemalen chili (naar smaak)
– 4el honing
– 2 rode paprika’s
– 200gr spinazie
– 200gr cherrytomaten
– olijfolie extra vergine
– zeezout
– gemalen zwarte peper
– amandelschaafsel, geroosterd

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Kook de pasta al dente in ruim kokend water met zout. Giet af en laat staan tot later gebruik.

Snijd de kip in stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de stukjes kip goudbruin. Voeg de gemberpoeder, chili en een snufje zout toe. Als de kip gaar en bruin is, schenk je de honing erbij. Roer door en laat nog even mee pruttelen. Zet daarna het vuur uit.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukjes. Hak de spinazie grof en halveer de cherrytomaten.

Pak een grote schaal en schep hier de pasta en honingkip (met honing die nog in de pan zit) in. Voeg de paprika, spinazie en cherrytomaten toe en schenk er een flinke scheut olijfolie extra vergine over. Roer goed door, proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta lauwwarm en strooi er nog wat geroosterd amandelschaafsel over.

Zomerse pasta met honingkip en spinazie_2

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Pasta met honingkip en spinazie”

  1. Hoi Francesca, ik ga t vanavond meteen proberen je recept! Echt een superblog!

    1 dingetje: kijk ik er overheen? Ik zoek het “Print dit recept” icoontje. Zou handig zijn vind ik.

    Thanks en ga vooral zo door!! Sascha

  2. Mmm wat is dit lekker! Gegeten met geroosterde pompoenpitjes in plaats van amandelschaafsel. Echt een aanrader dit recept!

  3. Oh dat lijkt me een heerlijk recept voor ons buren etentje, iedereen neemt iets mee.

  4. Ik volg je site graag en maak vaak je recepten. Net zoals deze salade. Moest even laten weten dat de salade heerlijk smaakte!!! Ben geen spinazie liefhebber maar in dit recept smaakte het mij heerlijk! Groetjes Angelique

  5. Wat een heerlijk recept! De kinderen vroegen vandaag of ik dit weer wilde maken, dat zegt genoeg.

Reacties zijn gesloten.